Financiële voorbereidingen op Sinterklaasintochten

Aanstaande zaterdag gaan de vrijwilligers weer langs de deuren in Lage Zwaluwe om oliebollen te verkopen. De opbrengst is bestemd voor het Sint Nicolaascomité. Daarnaast is vanaf 11 november de dorpskalender weer te koop. Ook hiervan is de opbrengst bestemd om de intocht en overige activiteiten rond Sinterklaas te bekostigen.

In de kernen Hooge Zwaluwe, Wagenberg en Terheijden, wordt er gecollecteerd door de vrijwilligers van de Sint Nicolaascomités. Ook deze opbrengsten zijn bestemd om de diverse activiteiten rond het Sinterklaasfeest te kunnen bekostigen. In alle drie de dorpen wordt er gecollecteerd in de week van 23 t/m 28 oktober.

Navraag van de redactie van KijkopDrimmelen leert dat in de kern Made géén extra extra acties worden ondernomen inzake financiële voorbereidingen voor Sinterklaas. Een lid van het comité vertelde dat het Sinterklaasfeest in Made wordt bekostigd door de vele huisbezoeken die worden afgelegd door de vrijwillige (hulp) Sinterklazen en Pieten, aangevuld met gulle sponsorbijdragen.