Einde basisschool ’t Klaverblad een feit

Er is tot op het laatst geknokt maar vorige week viel definitief het doek voor de basisschool in Drimmelen. Na een gezamenlijke barbecue en aansluitend een avond met optredens door de leerlingen onder de noemer 't Klaverblad got Talent, volgde een nachtje slapen op school. Dat was donderdag en op vrijdag na een gezamenlijk ontbijt, werd de Klaverbladvlag voorgoed gestreken en de schooldeur voorgoed op slot gedraaid.

Natuurlijk werd de vijfde verjaardag van Shye en Xavier vrijdagochtend gevierd met taart maar het was toch verdriet dat de overhand had. Verdriet bij ouders maar vooral ook bij de kinderen. Oud-directeur Douwe Stellinga die destijds 't Klaverblad opende, had de twijfelachtige eer de school nu voorgoed te sluiten. De pensionado noemde het 'verschrikkelijk'.

Na een door ouders georganiseerde laatste week waarbij de leerlingen voor de laatste keer met elkaar diverse activiteiten ondernamen én hun ouders, familie en betrokken Drimmelense dorpsbewoners activiteiten voorschotelden, vloeiden de tranen rijkelijk toen Douwe Stellinga de sleutel in het slot stak. Bij het omdraaien van de sleutel volgde het onvermijdelijke; 'De school is nu gesloten'.

In weekblad 't Carillon leest u deze week een uitgebreid verslag van de laatste dagen van 't Klaverblad.

In ons fotoalbum een impressie van de laatste schooldagen op 't Klaverblad.

Link: https://kijkopdrimmelen.nl/albums/laatste-dagen-van-basisschool-t-klaverblad-in-drimmelen.html