Juf Corrie van Den Duin in Made neemt afscheid

Corrie van Strien is begonnen als juf op de Bernardus in de Marktstraat. Toen Den Duin werd geopend in 1974 werd ze daar juf. Een échte groep-3 juf want daar lag haar hart. Hoewel ze altijd zei dat ze pas stopte zodra ze het niet meer leuk zou vinden, deed ze dat nu tóch. De reden is dat Corrie besefte dat dit moment simpelweg nooit zou komen. Tot de laatste werk/schooldag genoot ze volop.

Inmiddels oma geworden, wil Corrie van Strien leuke en andere dingen gaan doen en vooral tijd met haar kleinkinderen doorbrengen. Met een vossenjacht die ze voor de hele school organiseerde, nam ze vorige week afscheid na 43 jaar voor de klas te hebben gestaan.

Juf Corrie berekende dat grofweg zo'n 1000 Mayenèrs bij haar leerden lezen en schrijven. Dat leren komt niet in gevaar op Den Duin want sinds twee jaar werkte ze samen met juf Lotte. Volgens het team heeft ze Lotte 'klaargestoomd' dus de eerstvolgende 1000 Mayenèrs zullen op Den Duin ook weer leren lezen en schrijven.

Extra afscheidscadeau was de nominatie Juf van het Jaar. Bij de door Albert Heijn in Made georganiseerde actie, kreeg Corrie van Strien de meeste stemmen waarmee haar nominatie werd omgezet in de titel.