Eindmusical De Grienden via livestream uitgezonden

Het is al jaren de traditie: de eindmusical voor groep 8 als slot van de basisschoolperiode. Maar dit jaar ziet het einde van deze periode er voor de leerlingen van groep 8 heel anders uit. Na het schrappen van de eindtoets en het afgelasten van de schoolkampen, mogen er wegens de Corona-maatregelen ook geen ouders bij de einduitvoering van de musical komen kijken. De kinderen van basisschool de Grienden in Lage Zwaluwe hadden hun kamp -gelukkig!- al gehad aan het begin van het schooljaar, maar die musical moest natuurlijk nog uitgevoerd worden…

Dit jaar werd de musical Junglebeat ingestudeerd. Een grappig verhaal in de jungle, over het vinden van je passie en je dromen najagen. Vol vrolijke liedjes en kleurrijke karakters, dus eeuwig zonde als de kinderen dat niet zouden kunnen uitvoeren voor hun ouders en familie. Waar andere scholen mooie oplossingen vonden in een uitvoering in een beschikbaar gesteld theater, koos IBS Grienden voor een digitale oplossing: een livestream! Na een uitvoering voor groep 7 werd het daarom afgelopen dinsdagavond 7 juli toch nog heel spannend voor de leerlingen.

In Ons belang, waar de afscheidsmusical van de Grienden traditiegetrouw wordt opgevoerd, stonden dit jaar geen kaartjesknippers maar camera’s. Edwin en Eva van Pasta media, wilden de kinderen ook graag een onvergetelijke avond bezorgen en stelden belangeloos hun camera’s en regieset op in de zaal. De kinderen hadden eerder die week al een filmpje voor een echte greenscreen wand opgenomen, maar nu de kinderen bij binnenkomst de regieset en camera’s zagen werden ze toch wel éxtra zenuwachtig.

Omdat er nu niet alleen ouders maar ook opa’s, oma’s, neven, nichten én vrienden live mee konden kijken, werd het toch een échte uitvoering waar wel alles in één keer goed moest gaan. En dat is de kinderen ruimschoots gelukt! Ze hadden de zenuwen goed onder de knie en onder de bezielende leiding van meester Gert en juf Sandra werd het een super-uitvoering!

De blijdschap (en opluchting!) was groot toen de camera’s uitgeschakeld werden. Na het binnenstromen van de eerste complimenten op de smartphones van de kinderen (zelfs van familieleden uit het buitenland!), vertrokken de kinderen naar het schoolplein om – over de rode loper natuurlijk – de felicitaties live in ontvangst te nemen van de ouders. Zo werd dit gekke schooljaar tóch nog bijzonder afgesloten!

Beelden bij dit artikel