Fietssilhouet afrondende kers op werk aan de fietsoversteek Terheijden

De laatste tijd heeft de gemeente diverse acties ondernomen om de verkeersveiligheid van de fietsoversteekplaats aan de Bredaseweg in Terheijden te verbeteren. Na eerdere aanpassingen werd op vrijdagochtend 9 november 2018, de laatste maatregel in het kader van de verkeersveiligheid ter plaatse getroffen.

Er is aan de zijkant van de weg ter hoogte van de oversteekplaats een fietssilhouet geplaatst. Een fietssilhouet is een silhouet van een fietser dat bedoeld is om de oversteekplaats duidelijker te maken en aan te kondigen voor het overige verkeer.

Wethouder Jan-Willem Stoop vertelt over het silhouet: 'Met de plaatsing van een fietssilhouet verwachten we dat de oversteekplaats beter opvalt voor het overige verkeer en de voorrangssituatie verduidelijkt wordt. Samen met de gekleurde coating en de drempels hopen we dat hierdoor de automobilisten meer rekening houden met de fietsers en ze veilig laat oversteken. Het silhouet zorgt daarnaast voor een leuke kunstzinnige toevoeging aan de openbare ruimte.'

(Foto: Gemeente Drimmelen.)