Wethouder John van Oosterhout treedt tijdelijk terug, Lieke Schuitmaker tijdelijk opvolgster

Gezondheidsproblemen zijn de reden voor het tijdelijk terugtrekken van John van Oosterhout als wethouder. John heeft diverse onderzoeken ondergaan alsmede medische ingrepen. In overleg met het college maakt hij gebruik van de vervangingsregeling. Deze regeling biedt de mogelijkheid voor tijdelijke vervanging en is vooralsnog voor een periode van 16 weken. Daarna wordt bezien of verlenging wenselijk is.

De VVD Drimmelen heeft in Lieke Schuitmaker uit Hooge Zwaluwe een goede vervangster gevonden die de portefeuille van John van Oosterhout kan overnemen. Als de raad akkoord gaat met haar benoeming, wordt zij komende donderdag, 15 november, beëdigd als wethouder. Schuitmaker (42) stond op plaats 9 van de Drimmelense VVD-lijst en is werkzaam bij de Europese Commissie. In Hooge Zwaluwe is ze bekend als vrijwilliger bij stichting Molen Zeldenrust waarvoor ze o.a. de pr verzorgt.

De gemeente en de VVD Drimmelen wensen wethouder Van Oosterhout veel beterschap en sterkte toe de komende tijd en uiteraard sluit de redactie van KijkopDrimmelen zich daarbij aan.