Flipperkasten, kanotocht en het Arwen Ensemble op TV

Vanaf 4 augustus om 19.00 uur zendt Omroep Drimmelen tv beelden uit van:

Bijzondere hobby’s-Flipperkasten

Voor de serie Bijzonder Hobby’s ging verslaggever Joost Pieterman op bezoek bij Walther Fens. Hij verzamelt flipperkasten met een moderne uitstraling, dus de allernieuwste exemplaren. Natuurlijk vertelt hij uitgebreid over zijn verzameling en laat ze ons zien. Deze week ziet u deel 1 van het videoverslag.

Toeristisch Drimmelen – kanotocht

Iedereen in onze gemeente weet hoe prachtig Drimmelen is, maar ook voor toeristen is de Biesbosch-streek de moeite van het bezoeken meer dan waard. In onze rubriek Toeristisch Drimmelen vertelt Corine Polak van Recreatief Drimmelen u in deze aflevering meer over een kanotocht door de Biesbosch. Wij gingen met een groep o.l.v. Louis van Suijlekom mee op een kanotocht en bezochten onder meer de Zwarte Schuur de Hofmansplaat.

Muziek in de regio – Arwen Ensemble

Het Arwen Ensemble bestaat sinds 2009 en kent een ongebruikelijke bezetting: Mariska van der Vaart – dwarsfluit, Karin Vrieling – klarinet en Simone Colicchia – accordeon. De instrumentcombinatie is uniek en biedt bijzondere klankkleurmogelijkheden, die compleet anders zijn dan die van de zogenaamde standaard bezettingen. Ze traden eind vorig jaar op in de serie Theeconcerten Witte Kerkje in Terheijden. U hoort en ziet het nummer Musical Chairs van Marion Holland.

Jeu de Boules feest Terheijden

De dag waar ze 40 jaar lang naar uitgekeken hebben: de viering van dit jubileum. Deze keer geen jeu de boules toernooi maar een spellencircuit waar iedereen aan mee kon doen. Omroep Drimmelen was aanwezig en legde de aftrap van deze dag vast. Daarnaast hielden we interviews met bestuurs- en overige leden.

Iedereen doet mee in Drimmelen

De gemeente Drimmelen wil dat iedereen die dat wil, op een gelijkwaardige manier mee kan doen aan de Drimmelense samenleving. De gemeente probeert daarom in onze gemeente meer begrip te laten ontstaan voor mensen met een zichtbare of onzichtbare beperking. Daarvoor werd aan Omroep Drimmelen gevraagd om individuele filmpjes te maken van mensen met een beperking en hoopt dat er op deze manier in zijn algemeenheid veel meer begrip ontstaat. In deze aflevering ziet en hoort u het verhaal van Els van de Made.

Foto van Omroep Drimmelen, de gesubsidieerde lokale omroep van de gemeente Drimmelen.