Ga mee op windsafari!

Provincie Noord Brabant en de gemeenten Breda, Drimmelen, Moerdijk en Zundert organiseren op 13 en 16 juli een windexcursie voor inwoners van de gemeenten aan de A16. Een zone aan weerszijden van de A16 is zoekgebied voor de plaatsing van dertig tot veertig windmolens om duurzame energie op te wekken voor 90.000 huishoudens. De provincie onderzoekt welke plekken daarvoor het meest geschikt zijn. Tijdens de windsafari kunt u zelf ervaren wat het effect is van een windmolen op de directe omgeving.

Op woensdagmiddag 13 juli rijden er bussen vanuit het gemeentehuis van Drimmelen in Made (15.30 uur), het gemeentehuis van Moerdijk in Zevenbergen (15.45 uur) en het gemeentehuis in Zundert (15.30 uur). Gedeputeerde Erik van Merrienboer ontvangt de deelnemers aan de windsafari in Windpark de Hoevensche Beemden in Halderberge. Daar krijgen zij een rondleiding bij de windmolens en kunnen zij zelf ervaren wat bijvoorbeeld de schaduw-effecten van een windmolen zijn, of meten hoeveel geluid een windmolen maakt. Ook zijn er deskundigen aanwezig om vragen te beantwoorden. Rond 18.30 uur zijn de deelnemers weer terug op de plaats van vertrek. Op zaterdag 16 juli vertrekken de bussen om 09.30 uur vanuit Café Elsakker, Nieuwveerweg 2, Prinsenbeek. Deze tour duurt tot 12.30 uur.

Aanmelden
Wilt u mee met de windsafari? Dan kunt u zich tot uiterlijk 11 juli a.s. aanmelden, via www.brabant.nl/windenergieA16. Op deze website staat ook het volledige programma van de windsafari. Uiteraard zijn mensen die niet kunnen deelnemen aan de windsafari vanuit hun eigen gemeente welkom om aan te sluiten bij de andere windsafari.