Ganshoek-ouderen smullen van potjebraaiers meej zult

Ganshoek-ouderen smullen van potjebraaiers meej zult

Wij kunnen even geen potjebraaiers met haksel (zult) meer zien maar mocht u het recept willen weten, dan kunt u dat nalezen in onze fotoslider. Een eind vorig jaar bedacht plan om de ouderen in de Ganshoek te trakteren op dit aloude gerecht, werd wegens omstandigheden afgeblazen.

Na overleg besloot onze redactie het initiatief over te nemen. Dankzij Wifred Havermans konden we 25 kilo krielaardappeltjes opladen en dankzij Slachterij Jos en Roy Havermans konden we 15 pond zult ophalen, die uiteraard in de eigen slagerij in Wagenberg wordt gemaakt. Jan de Kapper (Eestermans) uit Moerdijk regelde via-via een grote frituurpan van Slagerij Ton Slager uit Maasdam waarin de kapper liet zien dat hij behalve knippen, ook goed kan bakken.

Voordat het zover was hadden we 's morgens samen met Anita, Fred en Niels die we wisten te strikken, de honderden aardappeltjes staan wassen, koppen en konten en voorkoken. Voor die klus mochten we de keuken gebruiken van Frans en Thea/Den Domp, en leek het bakken te kunnen beginnen. Leek… want bij aankomst in de Ganshoek, bleek de krachtstroomstekker een ander formaat te hebben en dus niet te passen. Onder de noemer: 'het moet ook eens meezitten', was daar gelukkig Niels die gediplomeerd krachtstroom- elektromonteur is. Met enige moeite werd de boel passend gemaakt en kon er precies nog met etenstijd worden opgediend.

De vele bedankjes en complimentjes van de ouderen – ook later nog via (mail)berichtjes – bevestigden dat wij het aloude gerecht op de juiste wijze hebben bereid. Gelukkig maar want wij bereiden wel dagelijks nieuwsberichten, maar potjebraaiers meej zult was voor ons écht nieuw(s).

Beelden bij dit artikel