GE-WEL-DIG! Lage Weide in Made haalt bijna € 11.000 op voor Roparun!

Roparunteam 't Halve Zolenlijntje uit Raamsdonksveer polste basisschool De Lage Weide in Made over medewerking aan een minirun. Team, leerkrachten en vooral ook de leerlingen, reageerden positief. Een draaiboek werd gemaakt, gastlessen op de school verzorgd met als hoogtepunt de minirun afgelopen vrijdag.

Stichting Roparun, bekend van de vele teams die de estafetteloop Parijs-Rotterdam lopen, zet zich in voor palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Een van de teams is dus 't Halve Zolenlijntje en inspireren hoefden de leden daarvan de leerlingen van De Lage Weide nauwelijks. Heel veel sponsors wisten ze te vinden voor hun deelname aan de minirun. Heel veel aanwezigen waren er daarom afgelopen vrijdag op het schoolplein om de kinderen aan te moedigen.

Naar schatting zagen bijna 1000 aanwezigen de kleuters starten op het parcours dat de leden van 't Halve Zolenlijntje hadden uitgezet. De oudere leerlingen volgden in teams ingedeeld en lieten zien dat zij – net als team en ouderenraad van de school – zich graag inzetten voor de zieke medemens.

Hoe mooi kan het zijn en hoe mooi werd het besluit van de minirun! Met dank aan leerlingen, sponsors en allen die meewerkten, werd aan het einde van de ochtend het fantastische bedrag bekendgemaakt, € 10.820,80 dus.

Een resultaat waar de redactie van KijkopDrimmelen diep en diep respect voor heeft. Lage Weide: Geweldig en chapeau! Meer info en/of foto's via: http://www.delageweide.nl  en  http://www.halvezolenlijntje.nl