Gemeente: Raadhuisplein Made wordt nog veel mooier

Eerder vandaag heeft de gemeente een bericht naar buiten gebracht over het Raadhuisplein in Made. De weg en kruising met de Nieuwstraat is geopend, maar is nog niet af. In december verwacht de gemeente dat het plein en de omgeving pas volledig ingericht zijn. Denk hierbij aan bomen, bankjes, verlichting en eventueel markeringen en/of borden.

Gemeente Drimmelen:
Na eerder bericht dat het Raadhuisplein in Made afgerond is kreeg de gemeente complimenten maar ook vragen. Hieronder proberen we deze vragen te beantwoorden. Op de afbeelding zie je hoe het plein er ongeveer uit komt te zien, nadat ook de laatste fase (Raadhuisplein – Valkenbergstraat) is afgerond.

Aankleding
De bestrating en de indeling van het plein zijn nu klaar, maar in december zal het plein en de omgeving pas helemaal zijn ingericht. Het beeld ‘Oos Jaas’ is al wel op zijn oude plek teruggeplaatst. Verder komen er drie bomen, bankjes , openbare verlichting en indien nodig extra borden.

Scheiding plein/straat
Sommige inwoners vinden dat het door de bestrating niet meer duidelijk is wat plein is en wat straat is. De straat is nu gescheiden van het plein door goten, maar heeft hetzelfde niveau. Dit is bewust gedaan, zodat bij evenementen op het plein de straat bij het plein betrokken kan worden. Ook zorgt het dat de automobilist zich te gast voelt in deze straat en beter uitkijkt voor voetgangers en fietsers. De gemeente gaat nog wel goed kijken hoe de straat en het plein worden gebruikt. Het kan nodig zijn om de voorrangssituatie duidelijker maken, bijvoorbeeld met markeringen op de weg of met borden ‘auto te gast’. Ook gaat de gemeente extra toezicht houden op overrijden van of foutparkeren op het plein.

Veiligheid bestrating
Het materiaal wat is gebruikt voor de bestrating ziet er misschien glad uit, maar is voldoende ruw. Dit is in de praktijk uitgebreid getest. Ook bij normaal winters weer voldoet het aan de veiligheidseisen.

Tekst en foto: Facebookpagina Gemeente Drimmelen