Gianni Romme geeft 6 januari 2018 startschot afvalbakkenrace op ‘afvalmarkt’ in centrum Made

Op 6 januari 2018 om 13.00 uur geeft oud-topschaatser Gianni Romme het startschot voor de afvalbakkenrace op een markt in het centrum van Made. De markt is onderdeel van de campagne ‘Afval scheiden loont’ die de inwoners van Drimmelen stimuleert om hun afval nog beter te scheiden voor het milieu.

Vanaf 1 januari is het aanbieden van GFT-afval gratis en restafval wordt nog maar eens in de vier weken opgehaald. Op de markt krijgen bezoekers spelenderwijs meer informatie over hoe je afval nog beter kunt scheiden. Iedereen is dan ook van harte welkom tussen 12.00 en 15.00 uur op het Raadhuisplein in het centrum van Made.

Kinderen en ouders die op zoek zijn naar een sportieve activiteit in de kerstvakantie kunnen zich aanmelden voor de afvalbakkenrace. Bij de afvalbakkenrace gaan twee deelnemers de strijd met elkaar aan om zo snel mogelijk alle soorten afval goed te scheiden. De winnaars maken kans op leuke prijzen. Aanmelden kan bij communicatie@drimmelen.nl . Vermeld daarbij je naam, leeftijd en telefoonnummer en geef aan of je alleen of als team wilt strijden. Verenigingen zijn ook van harte welkom om mee te doen.

Tijdens de markt is er nog veel meer te doen voor kinderen en volwassenen. Vanaf 12.00 uur kunnen kinderen kunst maken van afval met de workshop Troep onder de loep. Stichting Technotrend daagt kinderen op een positieve manier uit om creatief te leren denken over en doen met het groeiende (zwerf)afvalprobleem. Er is ook een vuilniswagen waarin bezoekers een kijkje kunnen nemen. De chauffeur vertelt hoe het werkt en wat hij allemaal meemaakt.

Volwassenen kunnen raden hoeveel grondstoffen er nog in een gemiddelde restafvalbak van een Drimmelens huishouden zitten. Daarnaast kunnen zij terecht bij de informatiestand en promotieteam over glasinzameling. Om 14.45 uur stopt de afvalbakkenrace en gaat de jury aan de slag. Wethouder Hans Kuijpers en een lid van Duurzaam Drimmelen kiezen de mooiste kunstwerken.

Gianni Romme reikt om 14.50 uur de prijzen uit aan de winnaars van de afvalbakkenrace en de mooiste afvalkunstwerken.

(Foto: Twitter/Gianni Romme)