Op weg naar kerst, sfeerproeven in de Bernarduskerk en meedenken over een nieuw dorpshart

De heemkundekring met een doorlopende fototentoonstelling, meer dan 40 uitgestalde kersttaferelen, een standje bemand door de vrijwilligers van de Wereldwinkel, een presentatie over het leven van Maria door Gerard Oostveen, vertellingen door Ad Rooms uit het Rijke Roomse Leven, een kerstvertelling door Arlette Koreman van bibliotheek Theek 5, er was heel veel te doen zaterdag in de Bernarduskerk in Made.

Op het podium ook diverse optredens van afwisselend de Anthony Singers uit Terheijden, het 50+ Regio Orkest en Poporkest Hercules. Leden van de diaconiewerkgroep van de Vijf Heiligen Parochie deelden gratis kaarsjes uit die bezoekers vergezeld van hun eigen gedachtewens konden aansteken.

Wensen konden ook in de wensboom worden gehangen met kaarten en verder was er ook koffie, thee, fris en iets lekkers voor de kinderen. Een pracht initiatief waarbij je ziet dat als je maar enthousiaste vrijwilligers hebt, het allemaal niet zo heel ingewikkeld hoeft te zijn om sfeer laten te proeven in de Bernarduskerk.

Breda Bouw, de nieuwe eigenaar van de kerk, vroeg bezoekers mee te denken over de bestemming van het gebouw. Het bedrijf is hard bezig om de Madese bevolking te overtuigen van het sociale aspect waar ze met de kerk en terrein op in willen zetten. Verenigingen, stichtingen of welke initiatieven ook, alles is welkom om mee te denken en mee te kijken naar de mogelijkheden.

Mogelijkheden waarvan ze zelf bij monde van Cees Kwaaitaal en Mark Slob vertellen zélf geen activiteiten te gaan exploiteren, maar die alleen te willen faciliteren. Iedereen is dus van harte uitgenodigd om in deze verkennende fase mee te denken over een mooi en nieuw dorpshart voor Made.

(Behalve onze eigen foto's ziet u ook enkele foto's die zijn gemaakt door Gerard Thijssen)