Hangjeugdhonk Hooge Zwaluwe afgebrand, ‘Wel sneu voor die gasten’

Hoewel een klein gebouwtje werd de brand vanmorgen in Hooge Zwaluwe opgeschaald naar code 1. De reden daarvan is dat er een straffe wind stond en het vuur mogelijk via het wegens de droogte van de afgelopen weken gortdroge bosje, de aangrenzende wijken Hoef en Morgenstond zou bereiken. Dat wist de brandweer te voorkomen maar het gebouwtje ging geheel verloren.

Zowel brandweerteam Lage Zwaluwe als het brandweerteam Made waren uitgerukt. Het deels hout en deels golfplaten gebouwtje ging geheel verloren omdat er ook hooi in lag opgeslagen. Dat werd door de brandweer uiteraard uit elkaar getrokken en geblust.

Ans, een bewoonster die haar hond uitliet zei verbaasd te zijn. 'Ik liep er langs met de hond en heb niks gezien. Een kwartiertje later toen ik terugkwam stond de brandweer er al! Erg sneu voor die gasten hoor, ze zitten er best al een tijd.'

Wij van KijkopDrimmelen kennen Hooge Zwaluwe een beetje en zijn er vast van overtuigd dat er iets wordt geregeld voor de jeugd uit het dorp. We rekenen dan ook op een uitnodiging van de officiële opening. (Met dank aan Hein voor de foto's)

Beelden bij dit artikel