Hans Kuijpers neemt afscheid na vier jaar de mooiste hondenbaan gehad te hebben

Gistermiddag nam Hans Kuijpers na vier jaar afscheid als wethouder van o.a. onderwijs, milieu en duurzaamheid. Het was dan ook vanwege die laatste twee onderwerpen, dat Hans als afscheidscadeau namens de gemeente twee grote foto's kreeg van de Biesbosch en van een windmolen. Burgemeester Gert de Kok noemde in zijn speech het wethouderschap de mooiste hondenbaan, waar een echte politicus veel voldoening uit kan halen.

De rij om Hans een hand te geven, was nog lang toen burgemeester Gert de Kok zijn speech inzette. De hoeveelheid bezoekers, politici, gemeentelieden, journalisten en overige belangstellenden, geeft aan dat Hans zijn stempel heeft gedrukt op de Drimmelense gemeenschap. In de afgelopen vier jaar dat Hans wethouder was, had hij niet bepaald een pretpakket wat het onderwijs betreft. Moeilijke dossiers zoals de sluiting van basisschool 't Klaverblad in Drimmelen dorp en de klimaatbeheersing op basisschool De Schittering in Hooge Zwaluwe, passeerden de revue. 

Hans was een wethouder die niet direct op de voorgrond trad als het ging om de media. Waar andere wethouders geregeld op de afdeling Communicatie kwamen om aan hun bekendheid te werken (aldus burgemeester De Kok), had Hans dat minder. Toch waren er voldoende dossiers die daar wel reden voor gaven, zoals de pilot met leerlingenvervoer om leerlingen van het speciaal onderwijs zelfstandig met de bus te laten reizen. 

KijkopDrimmelen dankt Hans voor de samenwerking in de afgelopen twee jaar dat ons medium inmiddels bestaat en wenst hem veel succes in zijn verdere carrière als raadslid voor Groen Drimmelen.

Beelden bij dit artikel