Tennissers ZTV bekwamen zich in AED

Lage Zwaluwe is er weer een stukje veiliger op geworden. Veiliger in de zin van een extra AED én 34 extra personen die het redmiddel bij hartfalen kunnen bedienen. Enige tijd geleden besloten de leden van de ZTV (Zwaluwse Tennis Vereniging) tot aanschaf van een AED om de dekking in het dorp nóg beter te maken.

In overleg met de plaatselijke EHBO werd het apparaat aangeschaft en aan de buitenkant van het clubgebouw opgehangen zodat iedereen die een AED kan bedienen die snel kan meenemen. Dat bedienen was een ander puntje. Niet veel leden bleken in bezit van een certificaat. Daarom werd de EHBO afdeling Hooge en Lage Zwaluwe nogmaals benaderd voor het verzorgen van cursusavonden.

Maar liefst 34 leden of partners van leden van de ZTV gaven zich op voor de cursus en slaagden daar onlangs voor. Dinsdagavond kregen ze het bijbehorende certificaat uitgereikt.

Een mooi initiatief van de ZTV en een goede zaak voor Lage Zwaluwe.

Op de foto staan (v.l.n.r.) Madeleine Bruinsma, Bas Bel, Frans Lomeijer, Guido Fasbender, Jeannette ten Haaf, Linda de Lang, Linda Klootwijk en Michel de Lang.

Niet aanwezig maar ook geslaagd zijn Angèle Ernst, Maja de Jonge, Harald Ruiter, Sylvia Emhling, Claire Meeder, Marcel Bruinsma, Reni van Ravestein, Anja Diamant, Robert Steenstra, Sacha Steenstra, Heidi van Alphen, Chyla Stoop, Francis Nonneloos, Ad Hultermans, Hilmar Backer, Etienne van Zomeren, Jack de Kroon, Tineke Bel, Arjan van de Kerk, Lydia van de Kerk, Ad Schuurmans, Wijnand Klaver, Jurrien van Rijssen, Lisette van Leeuwen en Annemiek Korpel.

Beelden bij dit artikel