Drie gratis proeflessen Majorette voor mensen met een beperking in De Amerhal Made

Op dinsdag 5, 12 en 19 juni zijn er drie gratis proeflessen Majorette te volgen voor mensen met een beperking. Oprichters Rianne en Angela, laatstgenoemde zal ook de lessen verzorgen, zetten zich voor dit mooie initiatief in nadat de droom van Amber om op een Majorette-wedstrijd deel te nemen, in 2017 daadwerkelijk uitkwam.

Amber is geboren in 2005 met een gaatje tussen haar twee hartkamers, waaraan ze geopereerd moest worden. Wat een relatief simpele ingreep had moeten zijn, is uitgelopen op een drama. Door fouten tijdens de operatie is Amber meervoudig gehandicapt geraakt en in een rolstoel terecht gekomen. Amber's grootste wens om deel te nemen op een Majorette-wedstrijd, waar ook haar zusjes deelnamen, werd werkelijkheid toen Minirette, Majorette en Twirlpeloton vereniging Doskonale in Breda daar gehoor aan gaf. Na enkele repetities en een routine van 1.30 minuten, reikte Ingrid Diender, bestuurslid van Brabantse Bond, een beker uit aan Amber voor haar deelname aan de wedstrijd. 

Het intense verhaal van Amber en de blijdschap toen zij deelnam aan de Majorette-wedstrijd, hebben Rianne en Angela ertoe gezet om lessen te organiseren voor mensen met een beperking. Angela zal deze lessen geven, de drie proeflessen zijn gratis en bij voldoende belangstelling is er ruimte tot voortzetting. 

De lessen worden gegeven op 5, 12 en 19 juni in De Amerhal in Made, van 17.30 tot 18.30 uur. Zoals gezegd is deelname gratis, maar vrijblijvend een keertje komen kijken kan natuurlijk ook. Opgeven kan via aangepastemajorette@gmail.com of bel eens met 06-23067360 of 06-55797655.

Beelden bij dit artikel