Hij komt, hij komt, alweer die goeie Sint!

Het is alweer die tijd van het jaar. De kinderen zijn gespannen, de ouders trouwens ook. Zijn ze lief geweest, krijgen ze cadeautjes en snoepgoed of gaan ze mee in de zak naar Spanje? Voordat we daar achter kunnen komen, zullen we eerst de goedheiligman en zijn Pieten verwelkomen en in onze gemeente gebeurt dat maar liefst zes keer.

Zaterdag 17 november
Lage Zwaluwe
Op dezelfde dag als de landelijke intocht, komt Sinterklaas ook in Lage Zwaluwe aan. Waar hij vroeg op de dag nog in Zaandam is, is het haastje repje naar de Biesboschweg, waar hij rond de klok van 14.00 uur zijn opwachting maakt. Vanaf 13.30 uur is iedereen welkom om alvast gezellig liedjes te zingen en naar de stoomboot uit te kijken. 

Zondag 18 november
Wagenberg
Zondag 18 november zal Sinterklaas eerst een bezoekje brengen aan Wagenberg. Rond de klok van 11.00 uur zal hij zijn opwachting maken op de parkeerplaats van Sporthal Driedorp, in de Kerkstraat. Kinderen mogen al eerder komen om liedjes te zingen en vol spanning op de Sint te wachten. 

Drimmelen
Van Wagenberg sjeest de Sint en zijn Pieten naar Drimmelen, waar hij in de oude haven binnen zal varen. Rond de klok van 11.30 uur zijn de kinderen welkom om liedjes te zingen, waarna aansluitend rond de klok van 12.00 uur Sinterklaas aankomt. 

Made
Na de intocht in Drimmelen, gaat de Sint verder naar Made. Al sinds jaar en dag 'delen' Drimmelen en Made de Sinterklaasintocht, dus Sinterklaas zal zijn intocht door Made beginnen in de Stationsstraat om 13.00 uur, waarna hij een tocht door het centrum van Made maakt. Om 14.30 uur volgt de Grote Pietenshow op het Valkenbergplein. 

Terheijden
Wij weten het niet helemáál zeker, maar ons goede journalistieke inzicht doet ons vermoeden dat Sinterklaas hier een beetje hulp krijgt. Om 13.30 uur mogen de kinderen in de haven van Terheijden namelijk komen zingen en genieten van het voorprogramma, terwijl rond 14.00 uur Sinterklaas mét Pieten de haven in komt varen, terwijl hij tegelijkertijd óók in Made is! 

Zaterdag 24 november
Hooge Zwaluwe

Na het eerste weekend vol drukke intochten en haasten om overal op tijd te zijn, kan Sinterklaas het op zaterdag 24 november iets rustiger aan doen. Op deze dag bezoekt hij namelijk alleen Hooge Zwaluwe. Rond 13.30 uur is iedereen welkom in de haven, waarna Sinterklaas met zijn Pieten aan zal komen varen.