Hobbyclub De Handige Handjes viert gouden jubileum

Dit jaar bestaat Hobbyclub De Handige Handjes 50 jaar. Op 20 oktober 1971 werd de hobbyclub opgericht door een aantal mensen die een knutselclub voor de jeugd in Made wilden starten. De naam werd Stichting Creatieve Vorming en de hobbyclub hield huis in het Gemeenschapshuis Stuivezand aan de Romboutsstraat. Met een donatie van 500 gulden van het Julianafonds, werden materialen en gereedschappen aangeschaft. De eerste instuifavonden werden wel door honderd kinderen bezocht, waarna uiteindelijk 80 kinderen van 8 t/m 12 jaar lid werden voor een contributie van 3 gulden per maand (omgerekend € 1,36).

In 1975 verhuisde de hobbyclub naar De Kern (oude huishoudschool) in de Patronaatstraat, waarna middels een prijsvraag een nieuwe (en tevens de huidige) naam werd gekozen, Hobbyclub De Handige Handjes. De club kende veel leuke momenten en activiteiten, náást het knutselen om. Zo liepen zij jaarlijks mee in de carnavalsoptocht, werd er een kraam ingericht op de hobbymarkt op Den Deel en de kerstmarkt op het Raadhuisplein en het kamp dat de club vanaf 1998 om het jaar organiseerde. Vanaf 1995 is Hobbyclub De Handige Handjes gevestigd in SCC De Mayboom, een ruimte die groter was en waar o.a. nieuwe bakovens in geplaatst konden worden. Daar zijn inmiddels heel wat koekjes in gebakken!


Op 15 en 16 oktober zal De Handige Handjes haar gouden jubileum uitgebreid vieren. Op vrijdagavond 15 oktober organiseert de club een reünie voor de oud-leiding. Iedereen die ooit betrokken was bij de hobbyclub als leiding, is aangeschreven en uitgenodigd, voor zover de adressen te achterhalen waren. Mocht u leiding zijn geweest bij De Handige Handjes, maar u heeft geen uitnodiging ontvangen, kunt u zich alsnog aanmelden voor de reünie via info@dehandigehandjes.com. Op zaterdag 16 oktober is er voor de kinderen die nu lid zijn van de club een activiteitenmiddag bij Polderevents in Wagenberg en aansluitend viert de huidige leiding een klein feestje. Tevens worden op deze momenten de jubileumboekjes uitgedeeld, waarin foto’s, anekdotes en de geschiedenis staan beschreven en gedrukt. Op 22 oktober volgt nog een ouderkijkavond, voor de ouders van de kinderen die nu lid zijn, om te komen kijken naar wat de club doet en wat hun kind er allemaal geknutseld heeft.

Lijkt het jou ook leuk om je aan te sluiten bij Hobbyclub De Handige Handjes? De club is altijd op zoek naar nieuwe leiding, aanmelden en meer informatie opvragen kan via info@dehandigehandjes.com. Mocht jouw kind knutselen helemaal het einde vinden, ook dan kan je contact opnemen via de mail. Er is wel een wachtlijst, maar die is momenteel maar kort. Kinderen vanaf 7 tot en met 12 jaar (tot de middelbare school) zijn van harte welkom.

Beelden bij dit artikel