Honderden eieren verschoten bij schietclub Willem Tell Terheijden

Afgelopen weekend organiseerde Schietclub Willem Tell in Terheijden de jaarlijkse eierenverschieting. Iedereen, jong of oud, wel of niet ervaren, was welkom om met een luchtgeweer of een kruisboog op een kaart te schieten en daarmee verse eieren proberen te winnen. Toen wij gistermiddag de club bezochten, kregen we te horen dat er toen al zo'n 1200 eieren uitgedeeld waren!

Naast het eierenverschieten, konden bezoekers tevens meedoen aan een loterij, konden ze het gewicht raden van de gevulde paasmand, een drankje doen aan het huisbarretje en natuurlijk kennismaken met de schietclub. Bij Willem Tell worden zes disciplines geboden; het schieten met kruisboog, luchtgeweer, luchtpistool, klein kaliber geweer, pistool & revolver (zowel klein als groot kaliber) en de handboog. De club bestaat uit zo'n 70 actieve en rustende leden, die allen affiniteit hebben met de schietsport of de club. Geschoten wordt er bij Willem Tell binnen in het gebouw op verschillende banen. Geen last dus van regen of kou, maar het hele jaar door je sport kunnen beoefenen. 

Niet alleen de eieren werden dit weekend namelijk verschoten, uw redactie verschoot ook toen wij het zélf mochten proberen. Overrompeld door de terugslag van de kruisboog, wisten wij slechts 5 eitjes bij elkaar te schieten… Het blijkt dus toch écht een sport waarbij oefening kunst baart! Een erg leuk weekend, met een erg leuke zoete inval bij de schietclub aan de Hoge Vaartkant.

Beelden bij dit artikel