Jeugdleden Drimmelense muziekverenigingen wanen zich in de jungle

SMD, Samenwerkende Muziekverenigingen Drimmelen, organiseerde gisteren in Ontmoetingscentrum De Zonzeel in Hooge Zwaluwe een Jeugdmuziekdag. Van de zeven muziekverenigingen die onze gemeente rijk is, gaven zich in totaal 54 jeugdleden op, waarvan de jongste slechts 7 jaar oud was en pas een half jaar les volgde. 

Gedurende de dag repeteerden de jeugdige muzikanten onder leiding van Erik Rozendom en Anne Hoogendijk verschillende nummers, waarbij het repeteren werd afgewisseld door sport en spel. Net na het middaguur nam iedereen plaats aan de tafels in De Zonzeel en genoten zij van een gezamenlijke lunch. Tenminste, bijna iedereen nam plaats. Begeleider en vrijwilliger in hart en nieren Cor de Wijs moest wegens omstandigheden verzuimen. Hoe dat precies zit, leest u in een artikel later vandaag! 

Aan het einde van de dag, rond de klok van 15.30 uur, gaven de jeugdleden een miniconcert met de nummers die zij die dag gerepeteerd hadden. De rode draad door dat concert was het thema Jungle, waarop de leden én de begeleiders zich passend hadden aangekleed. Net vóór jeugdlid Kjell het aanvangsnummer 'De Regenbui' mocht dirigeren, ontving SMD een cheque van de gemeente t.w.v. 1225 euro, die aan voorzitter van SMD, Johan Simons, werd overhandigd.

KijkopDrimmelen was natuurlijk zelf aanwezig in De Zonzeel, waar wij foto's maakten van de muzikanten en we een filmpje maakten van één van de concertliederen. De foto's bekijkt u in de fotoslider boven dit artikel, het filmpje direct hieronder. 
https://www.youtube.com/watch?v=PwaVbsA6CUg

*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken

Beelden bij dit artikel