Aanbouw Witte Kerkje Terheijden officieel geopend

Achter het Witte Kerkje in Terheijden is het afgelopen jaar hard gewerkt aan een multifunctionele aanbouw en gisteren vond de officiële opening plaats. De nieuwe ruimte bestaat uit een Tuinzaal en een Stiltekamer voor bezoekers en een opslagkamer voor de Stichting Exploitatie Witte Kerkje.

De Tuinzaal kan o.a. gebruikt worden voor vergaderingen, workshops, trainingen, presentaties, bruiloftsrecepties of rouwbezoek, de Stiltekamer kan gebruikt worden voor kerkelijke doeleinden, bezinning of het opbaren van een overledene. Dankzij deze nieuwe aanbouw kunnen gelegenheden zo compleet mogelijk gefaciliteerd worden, met name in combinatie met de Kerkzaal, waar officiële diensten gehouden kunnen worden. Na de dienst kan het gezelschap zich naar de nieuwe aanbouw verplaatsen voor een nazit of receptie. 

Hartelijk ontvangen werden wij gisteren door Koen en Frits, beiden actief binnen de stichting achter de exploitatie van het Witte Kerkje. Koen leidde ons door de nieuwe aanbouw heen. "We hebben in 2012/2013 het volledige toiletgedeelte en de keuken aangelegd en vernieuwd, dat was eigenlijk stap één. De volgende stap was deze aanbouw, welke nu dus gerealiseerd is. Dankzij deze aanbouw kunnen we gezelschappen een complete faciliteit bieden, waarbij zij niet na de dienst in het kerkje, ons gebouw moeten verlaten om elders de receptie of een nazit te kunnen houden. Aan het einde van dit jaar, zullen we starten met het opknappen van de Kerkzaal, die is ook wel aan wat vernieuwing toe. Over een jaar of 2 à 3 zullen we de aanbouw nog uitbreiden, waardoor de zaal ook voor grote groepen geschikt wordt", aldus Koen. 

Terwijl we bezig waren met de rondleiding, vertelde Koen ons ook dat de officiële opening door burgemeester Gert de Kok niet om 14.00 uur zou plaatsvinden, zoals de gemeente dat gecommuniceerd had, maar pas rond 16.00 uur. Wegens een gepland bezoek aan het gezamenlijke concert gegeven door de jeugdleden van alle Drimmelense muziekverenigingen, konden wij daar dus helaas niet op wachten. Gelukkig hebben we dan fijne collega's waar we wat aan kunnen vragen en daarom danken wij Marcel Raafs voor het toesturen van de foto's waar de burgemeester op te zien is terwijl hij de openingshandeling verricht.

Beelden bij dit artikel