Na 17 jaar staat de Oude Weideloop terug op de kaart

Zeventien jaar geleden vond de laatste editie plaats van het hardloopevenement De Oude Weideloop in Wagenberg, gisteren vond de doorstart plaats in en rondom het dorp. De dag startte met de Familie Run van 1 of 2 kilometer, gevolgd door de 5 en de 10 kilometer. Naast het hardlopen was het ook één groot feest op het Van den Elsenplein, waar het publiek werd vermaakt met muziek, dans, een springkussen en schminken.

Mede dankzij een enthousiaste organisatie en vele vrijwilligers, is het voor De Oude Weideloop mogelijk geweest om deze doorstart te kunnen maken. Wat ook helpt, is wat financiële steun, wat de organisatie net vóór het startschot van de Familie Run, in ontvangst mocht nemen. Dit gebeurde met de overhandiging van twee symbolische cheques; één van de gemeente in het kader van Samen aan de Slag, t.w.v. 2000 euro, en één vanuit het Rabobank Stroomversnellingsfonds, t.w.v. 3000 euro. Natuurlijk kun je nog zoveel cheques ontvangen, maar zonder deelnemers ben je sowieso nergens. Op maandag 1 april stond de teller al op 350 deelnemers. 

Een succesvolle doorstart dus, waar wij zelf ook even bij waren. Wij maakten foto's én een filmpje van de start van de Familie Run. Niks zo belangrijk als een goede warming-up, iets wat de jeugdige lopers goed begrepen hebben. Al onze foto's bekijkt u in de fotoslider boven dit artikel, het filmpje direct hieronder.
https://www.youtube.com/watch?v=T6jTaits9QI

Beelden bij dit artikel