Hooge Zwaluwe viert Hanami Sukara

Hanami betekent 'bloesem kijken' en Sukara betekent zoveel als '(nacht)kers'. In Japan wordt de traditie van kersenbloesem kijken uitgebreid gevierd met familie en vrienden. Een kersenboom staat slechts enkele dagen in bloei maar in Japan is dat geen probleem. Omdat het land langgerekt is schuift de bloesem gestaag op van zuid naar noord.

In ons land kan Hanami Sukara maar enkele dagen per jaar worden gevierd en in steeds meer plaatsen gebeurt dat inmiddels. Ook in Hooge Zwaluwe aan de Zwaluwseweg tegenover het drenkelingenkerkhofje, staan een aantal kersenbomen in de veldtuin van Cedric en Gerdy Bousché, waar een groepje personen afgelopen woensdag het begin van de lente vierden.

Uiteraard startte het feestje pas tegen de avondschemering zodat het licht van de lampionnen beter zichtbaar was. Natuurlijk nam onze redactie ook een kijkje. Dat leverde bijzondere en fraaie plaatjes op. Misschien wel logisch ook want onze camera is van Japanse makelij en waarschijnlijk bekend met Hanami Sukara.

Beelden bij dit artikel