Huh?

Willy Jansen uit Drimmelen-dorp verzorgde afgelopen zomermaanden de expositie in de protestantse kerk in Lage Zwaluwe. Elk jaar exposeert daar een (amateur) kunstenaar tijdens de open zaterdagen van de kerk waar gelegenheid is om te bezinnen, een praatje te maken en rond te kijken onder het genot van gratis koffie&thee die door de vrijwilligers wordt geserveerd aan bezoekers.

Dit jaar verzorgde Willy Jansen de expositie met schilderijen die veelal gebaseerd zijn op de natuur in de Biesbosch. Wat wij toen niet zagen, zagen de dames op onze foto die we van de zomer maakten in de kerk, zo te zien wél. Als je namelijk vanaf rechts kijkt, staat de rij knotwilgen én de sloot schuin naar links. Ga je echter links voor het schilderij staan, is dat juist naar rechts!

Eén van de vrijwilligers gisteren in de Zwarte schuur in de Biesbosch waar wij een bezoekje brachten, wees ons op het wonderbaarlijke feit. Deze vrijwilliger kon ons echter niet zeggen hoe dan kan en/of hoe Willy Jansen dat flikte.

Helaas konden we het Willy niet zelf vragen want waar hij bijna alle vrijdagen werkzaam is als vrijwilliger bij de Zwarte schuur, was hij gisteren afwezig. Zodra we hem zien of spreken komen we hierop terug.

Beelden bij dit artikel