HVM Kersthandbaltoernooi in De Amerhal weer groots succes

Vrijdag 27 en zaterdag 28 december 2019 organiseerde de Handbal Vereniging Made weer haar jaarlijkse kersthandbaltoernooi. Leerlingen uit de groepen 5, 6, 7 en 8 van de drie Madese basisscholen, de Lage Weide, Den Duin en De Stuifhoek, beleefden sportieve momenten in De Amerhal. Op vrijdag waren dat de kinderen uit groep 5 en 6 en op zaterdag de kinderen uit groep 7 en 8. De leerlingen uit groep 8 streden daarbij tevens om een plekje bij de Brabantse kampioenschappen in april 2020, een eer die het team 'De Party Poepers' van De Stuifhoek bij de meisjes en het team 'De Kerstmangangsters' van De Lage Weide bij de jongens ten deel viel. 

De groepen 5 speelden in gemengde teams op vrijdagochtend de wedstrijden, waarbij het team De Kerstballen van De Lage Weide de eerste plaats wist te bemachtigen. De tweede podiumplaats werd ingenomen door De Vlammenwerpers, ook van De Lage Weide en de derde plaats was voor De Brawlstars van De Stuifhoek. Om 12.45 uur klonk het startsignaal voor de wedstrijden van de groepen 6. De eerste prijs bij deze wedstrijden ging naar het team F.C. Kip, gevolgd door het team De Bal Op Het Dak op de tweede plaats en de derde medaille ging naar team De May. Alle drie de teams vertegenwoordigden basisschool De Lage Weide. 

Vanaf groep 7 worden de meisjes en de jongens opgesplitst. Zaterdagochtend verzamelden zij zich in De Amerhal, waar om 09.00 uur het startsein werd gegeven. De Supersterren wisten de eerste plaats te bemachtigen, op de tweede plaats eindigden de Banana Girls van basisschool De Lage Weide. Bij de jongens won ook een team van De Lage Weide, namelijk De Mennen en was de tweede positie voor De Koekemaners van Den Duin. Zaterdagmiddag 12.45 uur startten de groepen 8 aan hun wedstrijden, gespeeld door leerlingen die naast de eer en de winst in De Amerhal, dus ook streden om een plek bij de Brabantse Kampioenschappen. De tweede plaats bij de meisjes werd ingenomen door het team De VSCO Girls van De Lage Weide en de tweede plaats bij de jongens door het team De Pannenkoeken van De Stuifhoek. 

Wij konden natuurlijk niet bij alle wedstrijden aanwezig zijn, dus wij liepen zaterdagmiddag tijdens de wedstrijden van de groepen 8 binnen. Daar hebben we een aantal foto's gemaakt van de kinderen die op dat moment aan het spelen waren. Gelukkig zijn er daar de vrijwilligers, die beide dagen foto's hebben gemaakt en op Facebook hebben gepubliceerd. Wilt u dus alle 996 foto's bekijken? Kijk dan eens op de Facebookpagina van Handbal Verenigng Made. Ook mochten wij enkele groepsfoto's van de winnende teams van hen ontvangen. Waarvoor dank! Reden genoeg voor ons om de groepsfoto van de vrijwilligers voorop te zetten!


*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken.

Beelden bij dit artikel