HZ’75 JO9 twee keer kampioen in één jaar. Een tóp prestatie!

Toen de redactie van KijkopDrimmelen bij het voetbalveld van HZ'75 aankwam, was de ruststand 1-3 ten nadele van HZ'75 JO9. De spanning was duidelijk zichtbaar op gezichten van spelers, trainers en toeschouwers. Het zal toch niet…

Maar wat kwamen de spelertjes van JO9 goed uit in de tweede helft! Dit zal mede te danken zijn aan de speech die speler Milan van Gils in de kleedkamer hield voor zijn teamgenoten. Milan spoorde iedereen namelijk aan over hoe je samen kampioen wordt, hoe belangrijk het is om over te spelen en naar elkaar te luisteren en dat niemand met een chagrijnige bakkes rond moest lopen. Winnen doe je samen! De speech, die Milan helemaal uit zichzelf voordroeg, bracht emotie en verwondering bij teamgenoten en trainers die even niet wisten wat ze moesten zeggen.

Baronie speelt sterk, fel zelfs, vertelde Maron Gosens, voorzitter van voetbalvereniging HZ'75. JO9 domineerde echter het veld in de tweede helft met een aantal zeer mooie treffers. De 2-3 kwam van de voet van Oscar Siwik, gevolgd door de gelijkmaker door Dylan van Zon, 3-3. Het was ook Oscar die het team vervolgens op voorsprong bracht met de 4-3. Finn Hoevenaar droeg zijn steentje bij door zijn team op 5-3 voorsprong te brengen en om het af te leren scoorde Oscar de beslissende 6-3! Winst dus voor HZ'75 JO9.

Met dit kampioenschap zijn de spelers van JO9 voor de tweede keer in één jaar kampioen geworden. Judith Spijker legde aan ons uit dat er een voorjaar- en een najaarscompetitie wordt gespeeld, met ieder 10 wedstrijden. Een unieke prestatie om beide competities te winnen, zeker voor een team dat worstelt met weinig continu spelers, iets wat in de geschiedenis van HZ'75 nog niet eerder is voorgekomen.

Natuurlijk is een team niets zonder trainers. Rob van Oorschot en Patrick van Zon verdienen dus een speciale vermelding in dit artikel. Waar Patrick zich vooral bezig houdt met het technische aspect, is Rob een ware teambuilder. Beide heren, tevens papa van twee van de spelers van JO9, zijn zeer betrokken en dus was de blijdschap ook van hun gezichten af te lezen.

Na het knallen van het vuurwerk en de (kinder)champagne, volgde een rit in de versierde huifkar. Michel den Dunnen, papa van de stoere speelster Nienke, reed de kar door het hele dorp om iedereen eens flink wakker te schudden: JO9 is (weer) kampioen!

Foto's van de wedstrijd, de euforie én de huifkar vindt u in ons fotoalbum HZ'75 JO9 kampioen!