In de Spotlight: Hondentrimsalon ’t Weeltje in Lage Zwaluwe

Vandaag staat in onze spotlight Hondentrimsalon 't Weeltje. De salon aan huis is onlangs verhuisd van Zevenbergschen Hoek naar Lage Zwaluwe en is nu gevestigd aan de Kruisstraat 39a, niet aan de dorpskant, maar aan de buitenzijde van de rotonde van de Oudeweg. Dankzij deze landelijke ligging, is er genoeg plaats voor een salon die van alle gemakken is voorzien en kunt u heel gemakkelijk parkeren op het eigen terrein. 

Karin Vissers, het gezicht achter 't Weeltje, zorgt goed voor uw trouwe viervoeter. U kunt bij haar terecht voor de beste verzorging voor uw hond; van wassen tot knippen, van scheren tot plukken; Karin zorgt ervoor dat uw hond er weer fris en gezond uit ziet. Waar iedereen snapt dat de vacht verzorgd moet worden, zijn de nagels vaak een vergeten onderdeel, maar het is erg belangrijk om regelmatig de nagels van uw hond te laten knippen.

Wanneer de nagels namelijk te lang zijn, kan de poot ervoor zorgen dat het hele lichaam in een andere houding wordt geduwd, wat kan leiden tot spierirritaties, slijtage van gewrichten en in het ergste geval de vergroeiing van ledematen. Te lange nagels kunnen daarnaast breken, iets wat net zoals bij ons mensen, behoorlijk pijnlijk kan zijn en kan leiden tot een infectie. En wat dacht u van de 'duim' van uw hond? Omdat deze nagels nooit de grond raken, is er geen sprake van 'natuurlijke' slijting. De lange duimnagels kunnen gaan irriteren, ergens achter blijven haken of zelfs terug in de poot groeien. Hoewel vaak een lastig klusje, behoort het knippen van de nagels tot de expertise van Karin. 

Maar wist u dat Karin ook voormalig dierenartsassistente is? Dankzij deze achtergrond kan ze (opkomende) aandoeningen snel herkennen, zoals een huid-, oog- of ooraandoening. Zij kan u adviseren en eventueel doorverwijzen naar een dierenarts. 

Wanneer u meer informatie wilt lezen over 't Weeltje, benieuwd bent naar contactgegevens, openingstijden en actuele aanbiedingen, klikt u verder naar de profielpagina van Hondentrimsalon 't Weeltje op KijkopDrimmelen.nl

Beelden bij dit artikel