Janus en Dina van der Steen uit Made vandaag 60 jaar getrouwd

Vandaag vieren Janus (85) en Dina (81) van der Steen uit Made hun diamanten huwelijksdag. Op 10 oktober 1958 zijn zij voor de wet getrouwd, op 23 oktober 1958 trouwden ze voor de kerk. Direct na de bruiloft zijn zij verhuisd naar de Adelstraat in Made, waar ze nu dus al 60 jaar wonen. Burgemeester Gert de Kok bracht vanmorgen de gemeentelijke felicitaties over aan het paar, in Hotel 't Trefpunt. 

Janus en Dina ontmoetten elkaar in Zevenbergen. "Ik mocht van mijn moeder naar de kermis, waar een dansfeest werd georganiseerd. Mijn broer fietste met zijn meisje een endje achter mij en toen ik bij de gesloten spoorwegovergang stond te wachten, kwam Janus ineens met zijn fiets naast me staan", vertelt Dina. Janus was ook naar de kermis geweest en fietste terug naar Made. Het gesprek startte, die avond hebben ze ook direct hun eerste kus gedeeld en was het meteen beklonken.

Dina, geboren in Zevenbergschen Hoek, heeft tot haar trouwen altijd thuis gezorgd en meegeholpen in het huishouden. Met zeven broers was zij bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het repareren van gaten in hun kleding. Janus heeft allerlei verschillende baantjes gehad, van melkschepper tot borstelen & bezemen, maar in 1963 startte hij zijn eigen schildersbedrijf. Een paar jaar later haalde zijn broer hem over om het café De Sportvriend in de Marktstraat te kopen. Op vakantie bezochten Janus en Dina het Place Pigalle, een plein in Parijs, en Janus riep direct: "Dat wordt het! La Pigalle wordt de naam van het café". Dina vond het maar een rare naam, maar uiteindelijk is La Pigalle een succesformule gebleken. Tot in de wijde omtrek roept de naam van het café, zelfs 38 jaar na sluiting, allerlei herinneringen op.

In 1980 stopte Janus met La Pigalle, waarna hij het pand aan het Raadshuisplein kocht en verbouwde tot hotel 't Trefpunt, nu nog altijd voortgezet door zoons Hans en Eddy. Dochter Annie, de oudste van de drie, helpt mee met het ontbijt in het hotel en ook kleinzoon Dylan heeft een belangrijke functie in het familiebedrijf, dat inmiddels is uitgebreid met eetcafé De Steenhoeve en grill-café Onze Buren. Naast drie kinderen, mochten Janus en Dina drie kleinkinderen en drie bonuskleinkinderen krijgen; Dylan, Nino, Jamy, Anne, Bram en Tamara. Ondanks dat het paar ook zeker verdrietige tijden heeft gekend, zegt Dina liefdevol: "je bent in voor- én tegenspoed met elkaar getrouwd". Nog altijd is de vaste familietraditie om iedere vrijdag bij opa Janus en oma Dina frietjes te gaan eten. Iedereen die tijd heeft, komt dan naar de Adelstraat. Wat ons betreft, is dat een familie om trots op te zijn. 

Janus en Dina, namens de redactie van KijkopDrimmelen, van harte gefeliciteerd met jullie 60-jarig huwelijksjubileum!

Beelden bij dit artikel