Jeu-de-boulesvereniging Boulevaart in Terheijden in de LED-verlichting geschoten

De leden van jeu-de-boulesvereniging Boulevaart in Terheijden boulen het hele jaar door. Weer of geen weer, de echte diehards zijn altijd aanwezig aan de Ruitersvaartseweg. Dat het ze best lastig wordt gemaakt in de herfst en in de winter omdat de zon dan zo vroeg onder gaat, was voor Boulevaart een goede reden om de subsidieaanvraag voor LED-verlichting in te dienen bij overheid, Rabobank en gemeente. 

Op 24 september jl. zijn de masten langs de banen geplaatst en geïnstalleerd. Met één simpele druk op de knop schieten de enorme masten alle jeu-de-boules-banen in de LED-verlichting. Gisteravond vond de officiële ingebruikname van de masten plaats tijdens een speciaal boule-toernooi, waarbij wethouder Harry Bakker namens de gemeente en Carolien van Dongen namens de Rabobank aanwezig waren. De gemeente kende Boulevaart een bedrag van € 1559,75 toe, vanuit het Stroomversnellingsfonds van de Rabobank mocht er een bedrag van € 3000,00 worden ontvangen. De overige kosten voor de aanschaf van de masten, is vanuit de overheid toegekend en een (klein) deel vanuit Boulevaart zelf. 

Jan Braun, voorzitter van de actieve vereniging, voerde het woord en om te demonstreren hoe de boulers in het najaar en de winter speelden, was voor de gelegenheid het licht nog even uitgelaten. Jan gooide een but (het kleine balletje waar zo dichtbij mogelijk moet worden gegooid) en Harry Bakker en Carolien van Dongen mochten proberen om een jeu-de-boules-bal in de buurt te werpen. Een redelijk onmogelijke taak, aangezien er geen licht op de baan scheen. De ervaren leden van Boulevaart gebruikten dan ook altijd een mini-zaklampje om te kijken waar de ballen terecht zijn gekomen en om te meten welke bal er het dichtstbij de bud lag. Iets wat dankzij de LED-verlichting verleden tijd is, dus overhandigde Jan symbolisch twee van die mini-lampjes aan Bakker en Van Dongen. 

'Schiet mij maar in de feestverlichting' is een uitspraak die bij Boulevaart voortaan héél anders wordt gebruikt!

Beelden bij dit artikel