‘Zwevend’ zebrapad in de Zuideindsestraat in Made

Okay, het zebrapad zweeft natuurlijk niet écht, maar het lijkt wel zo als je de nieuwe voetgangersoversteekplaats in de Zuideindsestraat in Made benadert. In het kader van het verbeteren van de verkeersveiligheid is vanmorgen het 3D-zebrapad officieel in gebruik genomen.

Wethouder Jan-Willem Stoop mocht de openingshandeling doen, maar het valt niet mee iets te openen wat al reeds gebruikt wordt. Het verkeer snelde vanmorgen af en aan op weg van of naar huis, school, werk of een andere gelegenheid. Omdat er toch aardig wat persmuskieten op de been waren om een eerste shot van het zebrapad te maken, deelde Stoop wat fietsbellen uit aan kinderen van met name basisschool De Stuifhoek, die regelmatig gebruik maken van het zebrapad. 

De oude ligging van het zebrapad kwam uit op parkeerplaatsen, wat de gemeente heeft doen besluiten het nieuwe 3D-pad, 22 meter verderop te positioneren, waardoor deze nu aansluit op het trottoir. Terwijl wij het zebrapad eens goed bekeken, hebben wij tevens een aantal berichten die van onze volgers op ons bericht van gisteren binnenkwamen, o.a. over de boom aan de kant van de AH, doorgespeeld aan de wethouder. 

Ook maakte onze redactie een foto precies op het moment dat een jonge passant op zo'n 'zwevend' blok stapte! 

Beelden bij dit artikel