Joop en Annie Dickens uit Made 65 jaar getrouwd!

Geboren in de Wildestraat, toen gemeente Terheijden, zag Joop Dickens op de Bredase kermis twee meisjes in de cabine zitten van een attractie. Hij bedacht zich geen moment, sprong er snel bij waarna meteen de kap dichtging. Zijn zinnen had hij gezet op Annie van den Bliek, geboren in Princenhage.

Na deze eerste ontmoeting volgden er meer en kregen ze verkering. Zes jaar lang fietste Joop naar Princenhage totdat ze in 1953 trouwden. Ze trokken in bij de ouders van Joop en een paar jaar later verhuisden ze naar de Oude Kerkstraat waar ze jarenlang een transportbedrijf runden: Dickens & Zn.

Na gebruik te hebben gemaakt van een saneringsregeling, mocht Joop (93) niet ergens anders aan het werk tot zijn 65e. Die leeftijd bereikt, solliciteerde hij bij Toon den Reijer van Scheepswerf Made alwaar hij tot hij bijna 90 was gewerkt heeft.

Annie (87) was ook bekend in Made o.a. jarenlang als voorzitter van de KBO Stuivezand. Lief, maar zeker ook leed, deelt het briljanten paar niet alleen met elkaar, maar ook met hun kinderen en kleinkinderen. De familieband is namelijk zeer hecht.

Ook namens Ellen van de redactie van KijkopDrimmelen: Van harte proficiat en een fijne dag zondag!

Beelden bij dit artikel