Jubilarissen EHBO Hooge en Lage Zwaluwe gehuldigd tijdens buitenoefening

Gisteravond vond de laatste buitenoefening voor de vakantiestop van de EHBO Hooge en Lage Zwaluwe plaats. Zo was er iemand van de ladder gevallen die braakneigingen kreeg, er moest iemand op een brancard getild worden, iemand zat klem met zijn been in een grondfrees, een ander slachtoffer kreeg een oogdouche en er had iemand in zijn been gezaagd.

Per oefening moesten de EHBO-leden de situatie bekijken en beoordelen, de benodigde handelingen uitvoeren en volgde er na actie een evaluatie tezamen met de slachtoffers. Wat ging er goed, wat werd er overgeslagen en wat kan er dus beter of waar kan er op gelet worden. Andersom kregen de leden na afloop van de oefening een enquêteformulier. Wat vonden zij goed aan deze oefening, de organisatie ervan en wat kan er beter? Een bloed-serieuze aangelegenheid dus, zo'n EHBO-oefening. 

Aan het einde van de oefening volgde de huldiging van vier jubilarissen. Jacqueline van Wingerden is maar liefst 40 jaar lid van de EHBO Hooge en Lage Zwaluwe en is daarmee ook direct de langstzittende. Ad Verhoeven is al 35 jaar lid. Het bestuur kwam er echter in 2016 achter dat zij Ad vergeten zij te huldigen toen hij 25 jaar lid was. "Bekijk het van de andere kant: nu duurt het niet meer zo lang totdat je ook 40 jaar lid bent!", grapt voorzitter Ad Stam. Carla van Schendel en Caroline van de Steenoven zijn beiden al 25 jaar lid en dus ontvingen ook zij een officiële huldiging.

Ad Stam bedankte daarnaast ook Sonja en Loek van harte voor het mogen gebruiken van hun terrein voor de buitenoefening en zij ontvingen uit handen van assistente van dienst Karin, een fleurige attentie als dank.

KijkopDrimmelen feliciteert alle jubilarissen van harte met hun huldiging!

Beelden bij dit artikel