Jubileumweekend HZ’75 in zijn geheel afgelast

De beslissing deed pijn, maar de jubileumcommissie van voetbalvereniging HZ’75 in Hooge Zwaluwe heeft de knoop doorgehakt: het jubileumweekend voor het 45-jarig bestaan van de club gaat definitief niet door. In 2020 had de voetbalclub dit jubileum willen vieren met een groots, driedaags feestweekend, maar vanwege het coronavirus werd het weekend uitgesteld.

De commissie geeft aan dat de situatie nog onvoldoende verbeterd is: “Vorig jaar hebben we al moeten besluiten het feestweekend uit te stellen, maar een jaar later is de situatie helaas nog niet veranderd. Wij verwachten dat de manier waarop wij het jubileum willen vieren in de komende periode niet mogelijk gaat zijn. Gezien alle gezondheidsrisico’s rondom het coronavirus en de bijbehorende overheidsmaatregelen, lijkt ons dit de enige juiste keuze.”

Het weekend opnieuw uitstellen tot bijvoorbeeld na de zomer van 2021 of zelfs naar 2022, ziet de commissie niet zitten: “Wij willen de beroepshoreca, die hopelijk tijdens en na de zomer weer aan het opkrabbelen is, niet in de weg zitten met een groots feestweekend bij HZ’75. Ook een uitstel naar volgend jaar zien we niet zitten, aangezien de club dan alweer 47 jaar bestaat en het 50-jarig jubileum dan aardig dichtbij komt. Daar leggen we dan liever onze focus op.”