Judoclub Made en team Haragei kennen kampioenen in vele vormen!

Zondag 16 februari was weer een drukbezette dag voor alle judoka’s van Judoclub Made en de wedstrijdjudoka’s van de combinatie met Team Haragei. Natuurlijk willen we van alle judoka’s verslag doen. Maar dat zou een al te lang verslag worden. Wel willen we alle judoka’s die vandaag hun wedstrijden hebben gestreden aanmoedigen om vooral door te gaan! Jullie zijn stuk voor stuk kanjers. Al in alle vroegte konden de jongste judoka’s aan de slag bij het 500 punten toernooi in Breda. Daan van de Heijkant en Seven Butseesee beten het spits af. Als je dat dan ook nog eens tegen elkaar moet doen, is het extra bikkelen. Maar geen probleem voor deze kanjers. Beiden streden voor wat ze waard waren en dit keer was Seven degene die wist te winnen.

In het tweede blok waren de judoka’s van 5 en 6 jaar aan de beurt. Het 500 punten toernooi biedt deze jonge judoka’s de ultieme kans om met wedstrijden kennis te maken. Er wordt tijd gemaakt om het één en ander uit te leggen. Al hadden Tiedo Kruysifix en Mado van der Vorst niet veel uitleg nodig. Beide waren overtuigend beste van hun poule. Tegelijkertijd laat Naut Segers dat het bij judo ook om gezelligheid gaat. Hij was zichtbaar aan het genieten van de wedstrijden en het sfeertje er omheen. En genieten van sport is toch wel het allerbelangrijkst. Het laatste blok van 7 en 8 jarige judoka’s was het best gevuld! Een fantastisch grote groep judoka’s nam deel. Dat betekende soms wel wat lang wachten, maar ook veel kans om van elkaar te leren. Ook hier werd super gestreden en lieten de jongste kanjers van Judoclub Made zich goed zien.

Uiteindelijk waren de resultaten van het 500 punten toernooi als volgt:

Kampioen:

Lieve van der Vorst

Tiedo Kruysifix

Mado van der Vorst

Tweede plaats:

Seven Butseesee

Teun van Laarhoven

Marijn Moerenhout

Silke Moerenhout

Derde plaats:

Noor de Jong

Tess van Iren

Daan van de Heijkant

Naut Segers

Vanaf het begin van de middag stonden 8 wedstrijdjudoka’s van de combinatie Judoclub Made en Team Haragei op de mat in Gilze voor de Zuid-Nederlandse kampioenschappen -18 jaar en 18+. Dit keer geen grote poules, maar de meesten van onze judoka’s zijn allemaal kersvers in de -18. Vaak een jaar waarin de posities weer opnieuw veroverd moet worden. Een bijzonder mooi punt werd gemaakt door Diego van Rosmalen. Hij had een zeer pittige poule, maar deed wat hij kon. Helaas verloor hij de strijd om het brons, maar hij de ippon die hij maakte in zijn tweede partij was er eentje om in te lijsten! Maarten van Oosterhout, Jelmer Moerenhout en Anouk van Geel wisten ook dat hun poules veel uitdaging boden. Voor hen zat er dit keer helaas geen winst in. Behalve dat ze hier weer van kunnen leren. Gewoon doorgaan toppers, jullie komen er wel! Mirte Westgeest kwam haar rivalen 2 keer tegen. Doordat ze 2 keer wist te winnen, waarvan 1 keer op verwurging wist ze een zilveren medaille te halen. Tim van Oosterhout en Yorick van der Wolf stonden opnieuw samen in een poule. Dat betekende dat de trainingsmaatjes elkaar ook tegenkwamen in de strijd. Voor Tim was het winnen van een partij extra belangrijk, omdat hij daarmee zijn laatste benodigde danpunten kon scoren voor zijn zwarte band. Nou dat is gelukt! Hij won overtuigend zijn partij om het brons en behaalde daarmee de 100 punten!

Yorick van der Wolf wist al zijn potjes te winnen en vooral zijn finaleronde sloot hij af met een prachtige heupworp waarmee hij zich kampioen van Zuid-Nederland mag noemen in de categorie -55 kg. Na dit blok was het de beurt aan de “grote” mannen. Jerom van Wijnen nam deel aan de 18+ tot 73 kg. Het contrast tussen de judoka’s van het 500 punten toernooi en deze kerel is groot. Toch is ook deze judoka ooit zo begonnen, zo zie je maar wat er gebeurt als je doorzet. Jerom wist zijn eerste potje goed te winnen, maar moest al heel snel aan de bak voor een tweede ronde. Hij had erg weinig tijd om te herstellen. Dat potje lukte dan ook niet. Daarna wist hij echter alle partijen weer te winnen en eindigde hij dus als 2e!

Yorick, Tim, Mirte en Jerom staan, door het behalen van het podium, over enkele weken op de Nederlandse kampioenschappen! Daar zijn we als clubs natuurlijk reuze trots op. En dan was er ook nog een toernooi in Wijk bij Duurstede. Judoka Onno Busch mocht daar in een poule van 4 zijn kunnen laten zien. Hij wist twee partijen te winnen, waarvan één met een snelle ippon waardoor hij de partij in 7 seconden in zijn voordeel besliste! Onno behaalde zo de derde prijs.

Beelden bij dit artikel