Lezing ‘Het Spel Carnaval’ journalist Frank Timmers

Op woensdag 19 februari a.s. organiseert de Heemkundekring Made en Drimmelen een lezing in Hotel-Restaurant ’t Trefpunt in Made, die speciaal in het teken staat van carnaval. Frank Timmers, journalist en secretaris van de Brabantse Carnavals Federatie, vertelt in zijn presentatie ‘Het Spel Carnaval’ over de vele regels, gebruiken en elementen van het carnaval.

Carnaval is een spel dat we samen spelen. Van de gewone vierder en wagenbouwer tot de burgemeester die de sleutel van stad of dorp afstaat aan de tijdelijke machthebber, de prins. Zoals ieder spel heeft ook carnaval gebruiken en regels. Frank zocht naar verklaringen en vertelt hierover tijdens zijn presentatie ‘Het Spel Carnaval’. Het wonderlijke feest kent vele elementen die allemaal een verhaal hebben: van de plaatsnamen en motto’s tot de raad van elf en de nar, het getal 11, het verkleden, tonpraten en de prins. Waarom is deze eigenlijk een man? Al deze zaken komen aan de orde.

Frank Timmers (Prinsenbeek, 1966) is journalist, secretaris van de Brabantse Carnavals Federatie en juryvoorzitter van zowel het Corso Zundert als het Fruitcorso in Tiel. De lezing is gratis toegankelijk voor jong en oud en start om 20.00 uur. U bent welkom aan het Raadhuisplein 1a in Made.