KijkOp App brengt nieuws en aanbod uit de buurt naar uw smartphone

Dinsdag 14 maart is het zover: het succesvolle KijkopDrimmelen.nl krijgt een aanvulling in de vorm van de gratis KijkOp App. Die maakt het mogelijk om nieuws en aanbod uit de buurt nu ook gemakkelijk via de smartphone te bekijken. Deze eerste versie wordt voor de iPhonegebruikers wordt over 7 dagen gelanceerd, Androidgebruikers kunnen de app een week later op hun smartphone installeren.

Lokaal nieuws en aanbod overzichtelijk op de smartphone

De KijkOp App zorgt ervoor dat bezitters van een smartphone dagelijks heel eenvoudig het nieuws uit hun eigen lokale gemeenschap kunnen lezen. Ze zien ook aanbiedingen van lokale winkels, horeca, bedrijven en organisaties en tevens berichten van verenigingen en ideële organisaties. Daarnaast biedt de app een goed overzicht van relevante aanbieders uit de eigen gemeente.

Smartphonegebruik explosief gestegen

Volgens Ellen van KijkopDrimmelen.nl voorziet de nieuwe app in een duidelijke behoefte. “Uit onderzoek blijkt dat mensen per dag gemiddeld 221 (!) keer op hun smartphone kijken. Onze eigen statistieken laten ook zien dat het gebruik van smartphones enorm toeneemt. In de afgelopen periode werd KijkopDrimmelen.nl door maar liefst 50 tot 70 procent van de bezoekers via de smartphone bezocht. Dat is de reden dat we de KijkOp App hebben gebouwd. We starten nu met versie 1.0 en verzamelen vervolgens ideeën voor de 2.0 versie”.

Suggesties en vragen

De eerste versie van de KijkOp App is het begin van een geleidelijk verbeterproces. “We hebben in deze 1.0 versie de meest noodzakelijke zaken gerealiseerd. Het is nu zaak om de app in de praktijk te testen en goed te bekijken of er verbeterpunten zijn. Daarom vragen we gebruikers of ze suggesties hebben. We horen die graag en hopen deze dan ook te ontvangen via info@kijkopcommunity.nl. Hier kunnen gebruikers overigens ook met hun vragen terecht. Vervolgens zullen we bekijken welke zaken in een versie 2.0 moeten worden opgenomen”.