Duurzaam en biologisch biertje Zwaluws Nat een uitdaging voor Wagenbergse brouwer Ramses

Het gaat deze week over in het mengvat waarna het de fusten en flessen in kan: Zwaluws Nat. Ramses Bier uit Wagenberg zag in de vraag van Ad Bogerd van Eetcafé Hier Is 't in Lage Zwaluwe, een enorme uitdaging. De vraag om een lokaal biertje gebrouwen met streekproducten.

Ramses ging aan de slag met Drimmelens spelt, testte samen met Bogerd een aantal varianten met als uitkomst een Weizensoort fris terrasbier met een unieke smaak. Er is bewust niet gekozen voor een donkere biersoort met een hoog alcoholpercentage zodat het Zwaluws Nat met 4,8% alcohol, uitnodigt om te drinken op een feestje, terrasmiddag of op een zomerse dag.

Ad Bogerd benadrukt dat het Zwaluws Nat niet exclusief voor zijn etablissement bedoeld is maar als (Zwaluws) streekproduct in het algemeen. Na de presentatie op zondagmiddag 9 april zal het Zwaluws Nat ook beschikbaar zijn voor andere horecabedrijven of bijvoorbeeld als cadeaupakket, bij iedereen die belangstelling heeft.

Het Zwaluws Nat wordt naar wens geleverd in fusten, flesjes en grote flessen. Hoewel de redactie van KijkopDrimmelen door volhard de geruchten over een nieuw streekproduct uitzocht de kans werd geboden het Zwaluws Nat te proeven, zijn wij benieuwd naar het eindresultaat. De proefslok die wij mochten nemen was absoluut heerlijk maar zonder koolzuur wel wat vreemd. Die koolzuur wordt straks bij het definitieve bottelen pas toegevoegd. Tot 9 april dus om 15.00 uur bij Hier Is 't.