KijkopDrimmelen licht uit: C.V. De Zwallekers

Met nog een week tot Carnaval 2019 losbarst, lichten wij vandaag, hoe kan het ook anders, een carnavalsvereniging uit: C.V. De Zwallekers uit Hooge Zwaluwe. De Zwallekers organiseren en regelen het carnavalsfeest in Berenland, evenals het sauwelen dat morgenavond plaatsvindt. Van de openingsavond op 1 maart bij De Zonzeel tot het verbranden van Oos Kee op carnavalsdinsdag, De Zwallekers hebben weer een vol en gezellig programma opgezet. 

De oprichting van De Zwallekers gaat terug naar 1969, zelfs nog ver vóórdat Hooge Zwaluwe de carnavalsnaam Berenland kreeg, dat gebeurde pas in 1978. Dit jaar bestaat De Zwalleker dus 50 jaar. In de beginjaren had De Zwallekers een voltallige Raad van Elf inclusief prins, maar dat is al een aantal jaar niet meer het geval. Wél is er de laatste jaren weer een volledige jeugdraad, dit jaar onder de leiding van Prins Jaimy, samen met Adjudant Tess en Hofnar Mika. De jeugdraad wordt officieel gepresenteerd op de openingsavond op vrijdag 1 maart, waarbij zij ook hun nieuwe pakken zullen tonen. 

Die openingsavond organiseren De Zwallekers trouwens samen met C.V. De Loatkomers, waardoor het ieder jaar weer een goed opwarmfeestje is. Voor de jonge inwoners van Berenland zullen deze avond allerlei leuke spelletjes te doen zijn en voor de oudere inwoners van Berenland is het boomstamzagen terug van weggeweest. Een gezinsavond dus in De Zonzeel om het carnavalsfeest 2019 te openen. Naast de opening op vrijdag zal ook de dolle dinsdag in en rondom De Zonzeel plaatsvinden, met de prijsuitreiking van de kinderoptocht en de grote optocht en zal de lampionnenoptocht daar vertrekken. Maar Hooge Zwaluwe heeft daarnaast nog een kracht: zij komen samen. Zo zal op zondagochtend de Berenbruiloft plaatsvinden in Restaurant Onze Kerk, wordt er op maandagochtend een ontbijtje genuttigd bij V.V. HZ'75 en is gebouw Concordia maandagmiddag het decor voor de Trollenmiddag. 

Maar wist u dat het nog mogelijk is om in te schrijven voor de optocht én dat u nog naar het sauwelen in Hooge Zwaluwe kunt gaan? U moet voor beiden wel snel zijn: inschrijven voor de optocht kan nog tot en met morgen, 23 februari dus, via de website. Morgenavond, ook 23 februari dus, zal er ook gesauweld worden in gebouw Concordia met meerdere sauwelaars uit eigen dorp. Kaartjes à € 7,50 zijn morgen nog aan de deur te verkrijgen, aanvang is 20.00 uur, de zaal is al open vanaf 19.00 uur. 

Wilt u meer informatie over C.V. De Zwallekers, zoals contactgegevens en een link naar de website, kijkt u dan op de profielpagina op KijkopDrimmelen, door op deze directe link te klikken: https://kijkopdrimmelen.nl/organisatie/cv-de-zwallekers.html*Wilt u uw bedrijf, vereniging of stichting ook een lokaal platform bieden en de aandacht geven die het verdient? Neem dan contact met ons op via info@kijkopdrimmelen.nl!

Beelden bij dit artikel