KijkopDrimmelen licht uit: Gebr. De Leeuw B.V. uit Oosterhout

De volgende ondernemer die we uitlichten, is dan wel niet gevestigd in onze gemeente, maar wél in de buurt actief op het gebied van grond-, weg- en waterbouw. Gebr. De Leeuw B.V. uit Oosterhout zou u kunnen kennen van bijvoorbeeld het onderhoud in de havens van Drimmelen en Lage Zwaluwe, de rioolvervanging in de Rozenbloemstraat in Made en de baggerwerkzaamheden in de haven van Terheijden.

Met een werkgebied dat verder reikt dan de eigen omgeving, is Gebr. De Leeuw B.V. een belangrijke speler op het gebied van grond-, weg en waterbouw. Al meer dan 40 jaar pakken zij zowel standaard als speciale projecten aan, ontwikkelen zij eigen materieel en brengen zij elke uitdaging tot een succesvol eindresultaat. Werkzaam zijn in grote steden zoals Utrecht, Schiedam, Roosendaal en Breda, vergt een hele andere benadering dan werkzaam zijn in een klein, pittoresk dorpje. Ieder project krijgt bij De Leeuw de gerichte aandacht die het verdient. Maatschappelijk verantwoord ondernemen, innovatie en vakkundigheid zijn hierin de sleutelwoorden waar niet vanaf wordt geweken. Een goed voorbeeld is de palenrenovatieklem, die speciaal voor een project in Utrecht in eigen beheer is ontwikkeld.

Volledig elektrische fiets- / voetveer 't Leeuweveerke
Een ander voorbeeld van duurzame innovatie is 't Leeuweveerke. Met de komst van deze volledig elektrisch varende fiets- / voetveer, is er een directe verbinding ontstaan tussen de gemeente Drimmelen en de gemeente Werkendam. De veerpont vaart vanaf Lage Zwaluwe, over rivier de Amer, naar de Jacominaplaat en vice versa. 't Leeuweveerke is bedacht, ontwikkeld en gebouwd in eigen beheer van Gebr. De Leeuw B.V. en biedt fietsers en wandelaars het gehele vaarseizoen toegang tot Nationaal Park De Biesbosch. Binnen de eerste vier maanden mocht 't Leeuweveerke haar 10.000ste passagier ontvangen, in het tweede vaarseizoen waren dat er zelfs 19.000. De elektrische en op zonnepanelen aangevoerde veerpont is één van de redenen dat De Leeuw een prestigieuze nominatie voor Meest Verantwoorde Ondernemer 2017 van de gemeente Drimmelen mocht ontvangen.

Wilt u meer informatie over Gebr. De Leeuw B.V. of 't Leeuweveerke, zoals contactgegevens, actuele berichtgeving en een link naar de website / social media, kijkt u dan op de profielpagina op KijkopDrimmelen, door op deze directe link te klikken: https://kijkopdrimmelen.nl/aanbod/gebr-de-leeuw-bv.html
 

*Wilt u uw bedrijf, vereniging of stichting ook een lokaal platform bieden en de aandacht geven die het verdient? Neem dan contact met ons op via info@kijkopdrimmelen.nl!

Beelden bij dit artikel