KijkopDrimmelen licht uit: Poporkest Hercules

Op Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar, lichten wij een muzikaal gezelschap uit, die u wellicht een vrolijke noot kan bieden: Poporkest Hercules. Het poporkest, dat voorheen als drumfanfare door het leven ging, heeft de boel behoorlijk opgepimpt de afgelopen jaren. Het poporkest speelt vlotte, populaire muziek en geeft tevens regelmatig podiumoptredens. 

De switch naar poporkest heeft goed uitgepakt voor Hercules. Er hebben zich een aantal nieuwe leden gemeld en de muziek die wordt ingestudeerd en samen wordt gespeeld, blijft telkens vernieuwen. Gereperteerd wordt er iedere maandag en dinsdag in De Mayboom. Op maandag beginnen de leerlingen slagwerk, die repeteren van 18.00 tot 19.30 uur. Van 19.30 tot 22.00 uur repeteert de slagwerkgroep, terwijl de blazers tussen 20.00 en 22.00 uur repeteren. Op dinsdag tussen 15.30 en 20.00 uur repeteren de leerlingen blazers. De algehele instructie en de blazerssectie worden gegeven door Engelbert Schoormans, de instructie tamboers / show door Rinus Verschoor en de leerling blazers en het Bellissimo orkest staan onder leiding van Robin Rombouts.

Poporkest Hercules verzorgt een eigen muziekopleiding voor zowel blazers als slagwerk, voor kinderen vanaf 7 jaar. Tijdens deze opleiding leren zij hoe ze muziek moeten maken, hoe ze samen moeten spelen, hoe ze naar een dirigent moeten kijken en is het uiteindelijk mogelijk om de stap naar het groot orkest te zetten. Het opleidingsorkest van Hercules draagt een eigen naam: Bellissimo. 

Lijkt het u leuk om in een poporkest te spelen of bent u nieuwsgierig geworden naar Hercules? U bent van harte welkom om eens langs te komen op de repetitie in De Mayboom. 

Wilt u meer informatie over Poporkest Hercules, zoals contactgegevens, e-mail en een link naar de website, kijkt u dan op de profielpagina op KijkopDrimmelen, door op deze directe link te klikken: https://kijkopdrimmelen.nl/organisatie/poporkest-hercules.html

*Wilt u uw bedrijf, vereniging of stichting ook een lokaal platform bieden en de aandacht geven die het verdient? Neem dan contact met ons op via info@kijkopdrimmelen.nl!