Eenrichtingsverkeer Flierstraat Lage Zwaluwe

(Opinie) Over een week start er in de Flierstraat in Lage Zwaluwe een proef met eenrichtingsverkeer. Gedurende vier weken hoopt de gemeente inzicht te krijgen in iets dat je eigenlijk bij voorbaat al weet; verplaatsing van een probleem maar geen oplossing.

Je hoeft geen bolleboos te zijn om te weten dat de enige oplossing een nieuwe ontsluitingsweg achter de Flierstraat is maar dat is te goedkoop zo lijkt het. Kennelijk kun je beter een onderzoek door bollebozen laten uitvoeren en een proef opstarten.

Natúúrlijk zitten de meeste bewoners van de Flierstraat niet te wachten op eenrichtingsverkeer want het fraai aangelegde asfalt nodigt juist zonder tegenliggers, uit tot extra gas geven. Daar komt bij dat bewoners van de Kruisstraat de bui al zien hangen want linksom of rechtsom, via die straat is eigenlijk het enige alternatief.

Het wáren ook niet de bewoners die aanklopten bij de gemeente want in de aankondiging over de proefperiode staat letterlijk: 'Regelmatig ontvangen wij klachten over de doorstroming van het verkeer op de Flierstraat.' Dan mag je rustig concluderen dat dit niet de bewoners zélf zijn. Wellicht was een onderzoek naar de indieners van de klachten een betere (en goedkopere) optie geweest.

Hoe dan ook, de proef wordt uitgevoerd door verkeerskundig adviesbureau Mobycon en start op 28 januari en duurt tot 24 februari. Welke rijrichting zal worden gekozen als eenrichtingsverkeer is nog niet bekend.

Reageren? info@kijkopdrimmelen.nl