KijkopDrimmelen licht uit: Sportvereniging De Zwaluwen

Vandaag lichten we een vereniging uit die al heel wat jaartjes actief is: Sportvereniging De Zwaluwen. De vereniging uit Made werd al in 1959 opgericht, biedt verschillende mogelijkheden op het gebied van gymnastiek en is tevens aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. De Zwaluwen is een vereniging voor jong en oud, voor meisjes en jongens en voor dames en heren. 

S.V. De Zwaluwen biedt gymnastiek speciaal voor peuters vanaf 3 jaar, voor kleuters, voor jeugd van de basis- en middelbare school, voor volwassenen en zowel recreatief als op wedstrijniveau turnen. Voor de peuter- en kleutergym heeft De Zwaluwen het keurmerk gekregen om deze lessen te mogen geven. Iedere week worden de basisvormen van bewegen geoefend, zoals rollen, draaien, kruipen, springen, hinkelen, klauteren, schommelen, zwaaien, gooien, vangen en mikken. Wanneer de kinderen alle vaardigheden beheersen, mogen ze het officiële beweegdiploma in ontvangst nemen.

Voor jongens en meisjes vanaf 6 jaar zijn er de gymgroepen. Tijdens deze lessen leren de kinderen de basis van het turnen. Naast gymnastiek is er ook aandacht voor spel, die meestal als leuke afsluiter van de les wordt gespeeld. Naast de gymgroepen, zijn er ook de turngroepen. Deze groepen zijn er voor meisjes vanaf 6 jaar, welke geselecteerd worden uit de verschillende gymnastiekgroepen. Bij deze turnlessen ligt het accent op het turnen van onderdelen, die leerlingen tijdens wedstrijden kunnen laten zien. 

Voor volwassenen bestaan de mogelijkheden aerobics / jazzgymnastiek en 50+ conditiegym. Bij aerobics / jazzgymnastiek wordt iedere les iets anders aangeboden, zoals bijvoorbeeld latin, combinetics, xco, taibo low impact etc. Deze lessen zijn voor mensen die het leuk vinden om in groepsverband op muziek aan hun conditie, uithoudingsvermogen, vetverbranding en spierversterking te werken. Instappen kan op ieder niveau. Bij het 50+ conditiegym wordt de conditie van 50+'ers in circuit- of spelvorm op peil gehouden. 

Wist u dat het bij Sportvereniging De Zwaluwen sinds september 2018 mogelijk is om op zaterdagochtend samen met uw peuter te gymmen? Tussen 09.00 en 10.00 uur worden de lessen volgens het Nijntje Beweegdiploma 1 gegeven voor peuters tussen 2 en 4 jaar in de sportzaal van De Lage Weide. 

Wilt u meer informatie over Sportvereniging De Zwaluwen, zoals contactgegevens en een link naar de website, kijkt u dan op de profielpagina op KijkopDrimmelen, door op deze directe link te klikken: https://kijkopdrimmelen.nl/organisatie/sportvereniging-de-zwaluwen.html


 

*Wilt u uw bedrijf, vereniging of stichting ook een lokaal platform bieden en de aandacht geven die het verdient? Neem dan contact met ons op via info@kijkopdrimmelen.nl!

Beelden bij dit artikel