KijkopDrimmelen licht uit: Stichting Exploitatie Witte Kerkje Terheijden

Vandaag is het tijd om weer een lokale stichting uit te lichten en dan ook nog een unieke: Stichting Exploitatie Witte Kerkje Terheijden. Het doel van deze stichting is eigenlijk heel simpel: het in stand houden van het idyllische kerkgebouw aan de Hoofdstraat in Terheijden. De laatste jaren hebben zij de faciliteiten geoptimaliseerd, zo zijn er voldoende toiletten, inclusief invalidentoilet, keukenfaciliteiten en een goede muziekinstallatie. 

Dankzij deze faciliteiten is het Witte Kerkje in Terheijden voor verschillende doeleinden te gebruiken. Zo is het gebouw een prachtige en unieke locatie voor burgerlijke en kerkelijke huwelijken, een respectabele locatie voor uitvaartdiensten, een unieke locatie voor concerten en een bruikbare locatie voor vergaderingen en workshops. Door het gebruik van losse stoelen, tafels en statafels is de inrichting flexibel en kunnen er zitplaatsen gecreëerd worden voor 120 personen. 

Wist u dat de Stichting Exploitatie Witte Kerkje Terheijden het afgelopen jaar achter het kerkje een nieuwe ruimte heeft aangebouwd? Die ruimte bestaat uit de Tuinzaal en de Stiltekamer. Beide ruimtes kunnen via een aparte ingang aan de zijkant van de kerk betreden worden en is tevens toegankelijk voor rolstoelen en scootmobielen. 

De Tuinzaal zal gebruikt gaan worden voor o.a. vergaderingen, workshops, trainingen, presentaties en rouwbezoek, maar is ook geschikt om na afloop van een huwelijk of uitvaart in de Kerkzaal, koffie, thee of een ander drankje te drinken. De sfeervolle ruimte is geschikt voor zo'n 40 tot 50 personen. De ruimte is zowel met als zonder tafels en stoelen te gebruiken en dankzij de grote glazen wand met openslaande deuren is de ruimte licht en nodigen het terras en de tuin uit om bij mooi weer met elkaar buiten te zijn.

De Stiltekamer kan gebruikt worden voor kerkelijke doeleinden en bezinning en zal tevens dienen als kamer voor het opbaren van een overledene. Men kan hier in alle rust afscheid nemen en de familie kan hier ook indien gewenst langere tijd verblijven. De combinatie van de Stiltekamer met de Tuinzaal en de Kerkzaal maakt een zo compleet mogelijk afscheid, mogelijk. 

Wilt u meer informatie over Stichting Exploitatie Witte Kerkje Terheijden, zoals contactgegevens en een link naar de website, kijkt u dan op de profielpagina op KijkopDrimmelen, door op deze directe link te klikken: https://kijkopdrimmelen.nl/organisatie/stichting-exploitatie-witte-kerkje-terheijden.html


 

*Wilt u uw bedrijf, vereniging of stichting ook een lokaal platform bieden en de aandacht geven die het verdient? Neem dan contact met ons op via info@kijkopdrimmelen.nl!

Beelden bij dit artikel