KijkopDrimmelen licht uit: Stichting Drimmelense Eendaagse

Op deze zaterdagochtend lichten we de stichting achter hét wandelevenement van onze gemeente uit: Stichting Drimmelense Eendaagse. Vanuit eigen ervaringen met de Nijmeegse Vierdaagse, is deze stichting opgericht als officiële training voor het vierdaagse wandelevenement. Inmiddels is de negende editie in aantocht en is het uitgegroeid tot een evenement waar meer dan 350 wandelaars aan deelnemen.

De wandeltocht is +/- 30 kilometer lang en voert door alle dorpen van onze gemeente. Wandelaars kunnen in elke kern starten en ook is er in ieder dorp een stempelpost, waar ook de nodigde versnaperingen te koop zijn. Dit is overigens de enige kostenpost die de wandelaars hebben, meedoen aan de wandeltocht is namelijk geheel gratis. De route is niet bewegwijzerd, maar elke deelnemer krijgt een boekje waar de routebeschrijving, de locatie van de tussenstops en weetjes over de bezienswaardigheden onderweg in staan. Tevens worden er gaandeweg gratis appeltjes uitgedeeld aan iedere wandelaar door enkele vrijwilligers, maar wist u dat de hele stichting bestaat uit slechts twee personen?

De Drimmelense Eendaagse vindt dit jaar plaats op zondag 7 juli, traditiegetrouw tegelijkertijd met de Bruisende Buitenmarkt in Made. Deelnemers die het leuk vinden, kunnen een rondje over de braderie lopen, deelnemers die daar niets om geven, kunnen een alternatieve route lopen die hen buiten de braderie om leidt. Gestart kan er worden in Made bij 't Trefpunt, in Drimmelen dorp bij Ons Dorpshuys, in Lage Zwaluwe bij café De Polderpub, in Hooge Zwaluwe bij Ontmoetingscentrum De Zonzeel, in Wagenberg bij Sportcafé Driedorp en in Terheijden bij café De Zevende Hemel. 

Wilt u meer informatie over Stichting Drimmelense Eendaagse, zoals contactgegevens en een link naar de website, kijkt u dan op de profielpagina op KijkopDrimmelen, door op deze directe link te klikken: https://kijkopdrimmelen.nl/organisatie/drimmelense-eendaagse.html


 

*Wilt u uw bedrijf, vereniging of stichting ook een lokaal platform bieden en de aandacht geven die het verdient? Neem dan contact met ons op via info@kijkopdrimmelen.nl!

Beelden bij dit artikel