Koninklijke Onderscheiding voor Wim Quirijns uit Lage Zwaluwe

Vanmorgen tijdens de officiële Lintjesregen ontving Wim Quirijns uit handen van burgemeester Gert de Kok een Koninklijke Onderscheiding. Wim wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor onder andere zijn vrijwilligerswerk bij de Vogelvereniging Lage Zwaluwe, Stichting De Liniecrossers en Stichting De Lisdodde.

Activiteiten:

1963 – 2012 bestuurslid van de Vogelvereniging Lage Zwaluwe

1963 – heden vrijwilliger bij en bestuurslid (1988 – heden) van de fietsclub Stichting De Liniecrossers te Drimmelen. Betrokkene bereidde amateurkoersen en profrondes voor, bouwde de parcoursen en zette mede het buitengebied af ten behoeve van de wielerrondes. Tevens was hij betrokken bij de bouw van het clubgebouw. Thans draagt hij bij aan het onderhoud van het gebouw en werft hij sponsoren.

1974 – 1991 vrijwilliger bij de brandweer Hooge en Lage Zwaluwe

2004 – heden vrijwilliger bij de Stichting Handreiking Inimile te Dordrecht De stichting verzorgt hulptransporten naar Roemenië. Betrokkene zamelt goederen in en fungeert als chauffeur.

2011 – heden vrijwilliger bij de Stichting De Lisdodde, een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking te Lage Zwaluwe. Betrokkene verricht (onderhouds)klussen en draagt zorg voor het verstrekken van extra rolstoelen bij uitjes.

KijkopDrimmelen feliciteert Wim van harte met het ontvangen van deze mooie Koninklijke Onderscheiding en dankt Michiel Peeters voor de foto.