La Vuelta Café op 24 oktober aanstaande

Alle inwoners, ondernemers, sportliefhebbers en belangstellenden zijn door de gemeente uitgenodigd voor het La Vuelta Café op 24 oktober a.s. Op deze avond staat de doorkomst in onze gemeente van de Ronde van Spanje, La Vuelta, op 16 augustus 2020, centraal. Tijdens het La Vuelta Café wil de gemeente met u in gesprek om te bedenken hoe er iets speciaals van gemaakt kan worden. 

De Vuelta start in 2020 in Utrecht en van 14 t/m 16 augustus koersen de renners door het Nederlandse landschap. Tijdens de laatste Nederlandse etappe, op 16 augustus 2020 is Drimmelen één van de doorkomstgemeenten. De doorkomst van de Vuelta biedt mogelijkheden om hier een sfeervolle en feestelijke periode van te maken. Tijdens het La Vuelta café gaat de gemeente met u in gesprek om te bedenken hoe er iets speciaals van gemaakt kan worden.

Tijdens een inspirerend programma met bijzondere gasten, nemen oud-profrenners Gert Jakobs (Tour du Jour) en Matthieu Hermans (Vuelta-ambassadeur) u mee in de wereld van de wielrennerij en La Vuelta in het bijzonder. De avond staat in het teken van het maken van verbindingen met elkaar en het brainstormen over side-events. De avond wordt geleid door wedstrijdspeaker Johan van der Made. De aankleding van de zaal zal geheel verzorgd worden door de bekende Henk Theuns, die bekend staat om zijn ruime verzameling wielershirts. 

Voor de feestelijke aankleding van dit wielerevenement is de gemeente op zoek naar creatievelingen die willen meedenken en mee-organiseren. Zowel voor de doorkomst op 16 augustus 2020 als voor de maanden en weken vooraf zoeken zij leuke ideeën vanuit het bedrijfsleven, verenigingen en andere organisaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: recreatieve evenementen, spinning marathons, dikke banden race, wielerronde of toertocht. Er zijn mogelijkheden voor subsidie vanuit de Vuelta-organisatie. U kunt nu al ideeën en plannen mailen naar Vuelta@drimmelen.nl of ze meenemen naar het La Vuelta Café. U kunt uw idee dan delen met andere enthousiastelingen. Informatie over La Vuelta in Nederland, de route en richtlijnen voor side-events vindt u op www.lavueltaholanda.com.

Het programma van de avond begint om 19.30 uur. U bent welkom vanaf 19.00 uur in de Korenbeurs, Kerkstraat 13 in Made. Rond 22.00 uur wordt er afgesloten. U kunt zich aanmelden via vuelta@drimmelen.nl. Dan ontvangt u vooraf een ontvangstbevestiging, details over de locatie en het programma en er liggen consumptiebonnen voor u klaar.