Laatste uur geslagen voor Stichting Sara Made; huidig bestuur stopt

Slecht nieuws voor alle Sara’s van nu en de toekomstige Sara’s: het laatste uur heeft geslagen voor de Stichting Sara Made. Het bestuur van de stichting, die ieder voorjaar een leuke dag uit organiseert voor vrouwen die hun 50ste verjaardag mochten vieren, heeft aangegeven te stoppen. Redenen zijn onder andere leeftijd, privéomstandigheden en gezondheidsproblematiek. “Als niemand het stokje wil overnemen, betekent dat het einde voor de Saradag”, aldus voorzitter Ellie.

In 2018 werd de laatste Saradag georganiseerd, de 31ste editie. Toen verzamelden 70 Sara’s bij ’t Trefpunt in Made, voor de opening die verzorgd werd door burgemeester Gert de Kok. Na koffie met gebak, een groepsfoto bij het gemeentehuis en de huldiging bij het Sara-beeld die in de gemeentetuin staat, vertrokken alle Sara’s voor een rondvaart door de Biesbosch. Bij terugkomst wachtte er een uitgebreid diner op hen in ’t Trefpunt met aansluitend een feestavond waar ook alle partners bij uitgenodigd waren. Een dag waar wel wat voorbereidingen voor te treffen zijn. Voorzitter Ellie licht ons toe: “In 2019 moesten we het afblazen vanwege te weinig aanmeldingen, in 2020 en 2021 vanwege de coronapandemie en door verschillende omstandigheden heeft het huidige bestuur moeten beslissen om de editie van het voorjaar 2022 ook nu al af te gelasten. Het gaat ons echt aan het hart, we vinden het ontzettend jammer, maar soms kan het niet anders. We hebben meerdere pogingen gedaan om vervanging te vinden, maar helaas zonder succes.”


De Saradag werd georganiseerd voor vrouwen die hun gouden verjaardag met gelijkgestemden wilden vieren. De insteek is eenvoudig: ben je in het afgelopen jaar voorafgaand aan de Saradag 50 jaar geworden, dan ben je van harte welkom om dit uitgebreid te vieren. Vanzelfsprekend werd er een eigen bijdrage gevraagd, maar dan was je wel de hele dag onder de pannen, met veel lol, leuke gesprekken en veel nieuwe contacten. Een jarenlang succes, zelfs een traditie te noemen, waar nu redelijk abrupt een einde aan komt. Voorzitter Ellie en de andere bestuursleden willen graag een (of meerdere) opvolger(s) helpen bij de organisatie en alles wat erbij komt kijken: “We denken dat het in 2022 niet meer haalbaar is, maar we willen zeker meedenken en helpen voor de editie in 2023. Ook hebben we ons netwerk, onze gegevens en contacten die we kunnen delen. Wie weet kan dan de Saradag blijven bestaan.”

Vind jij het eeuwig zonde dat de Saradag verdwijnt en wil jij je inzetten voor dit mooie evenement? Je kunt nog contact opnemen met de stichting via Facebook, maar je kunt ook even een mailtje sturen naar onze redactie via info@kijkopdrimmelen.nl. Wij staan in direct contact met Ellie en zullen je gegevens dan doorsturen. Wil je weten hoe de opening van de Saradag er in 2018 uitzag? Klik dan even door naar ons artikel in ons nieuwsarchief via: www.kijkopdrimmelen.nl/70-saras-op-31ste-saradag-in-saradorp.