Lage Zwaluwe krijgt glasvezel!

De kogel is door de kerk: Lage Zwaluwe krijgt glasvezel! De campagne die op 29 oktober jl. startte om minimaal 35% van de huishoudens in Lage Zwaluwe aan te laten melden voor supersnel internet en 25% van de huishoudens in Terheijden, liep op 20 januari jl. ten einde en de balans is opgemaakt. Lage Zwaluwe heeft voldoende aanmeldingen, Terheijden is er bijna. Voor Terheijden wordt de campagne daarom verlengd met 3 weken.

Tijdens de glasvezelcampagne van DELTA Fiber Netwerk zijn voldoende aanmeldingen binnengekomen om glasvezel aan te leggen in Lage Zwaluwe. Naar verwachting start de aanleg in het derde kwartaal van 2021. Bart Helthuis, projectleider bij DELTA Fiber Netwerk, vertelt: “Tijdens de campagne in Lage Zwaluwe is er veel werk verzet om ervoor te zorgen dat er daadwerkelijk glasvezel komt. Ambassadeurs en lokale verkopers hebben, zelfs in deze coronatijd, alles op alles gezet om buurtbewoners te overtuigen van het belang van glasvezel. En met succes, want in de laatste week was mede daardoor een mooie eindsprint zichtbaar in het aantal aanmeldingen. We zijn dan ook erg verheugd dat we kunnen melden dat er glasvezel komt in Lage Zwaluwe!”

Nog geen glasvezel voor Terheijden
In Terheijden is het benodigde aantal aanmeldingen nog niet behaald. Bart Helthuis: “We hebben gemerkt dat er wel veel animo is in Terheijden, want veel inwoners hebben zich al aangemeld. Inwoners die zich nog niet hebben aangemeld en zich bij hun dorpsgenoten willen voegen, geven we nog tot 17 februari 2021 de tijd om zich alsnog aan te melden zonder extra aansluitkosten. Op die datum bekijken we opnieuw of het benodigde percentage is behaald. Is dat het geval? Dan wordt er ook in Terheijden glasvezel aangelegd.” Wethouder, en tevens inwoner van Terheijden, Harry Bakker, vertelt: “Thuiswerken, onderwijs en zorgverlening op afstand, ontspanning en sociale contacten onderhouden; we merken in deze tijd meer dan ooit hoe belangrijk het is om over hoge datasnelheden te beschikken. Het is fantastisch nieuws dat na het buitengebied en de kleine kernen nu ook in de kern Lage Zwaluwe glasvezel aangelegd wordt. Daarmee komt voor onze inwoners en bedrijven supersnel internet beschikbaar en zijn we goed op de toekomst voorbereid. Hopelijk volgt Terheijden ook snel!”

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd
Alle inwoners van Lage Zwaluwe die zich tijdens de glasvezelcampagne hebben aangemeld, worden persoonlijk geïnformeerd over het goede nieuws. Heb je net de boot gemist maar wil je je alsnog aanmelden? DELTA Fiber Netwerk geeft inwoners van Lage Zwaluwe óók nog de kans zich tot 17 februari 2021 opgeven zonder extra aansluitkosten! Kijk voor meer informatie op gavoorglasvezel.nl.