Leerlingen Zonzeel Terheijden bekwamen zich in politiek

Democracity is een schoolprojectprogramma van Prodemos: Huis voor Democratie en Rechtsstaat. Vóór corona was dit project al opgestart voor leerlingen van de Drimmelense basisscholen en gisterenmorgen heropgestart. Waar er vóór corona animo was bij bijna alle scholen en diverse politieke partijen vrijwillig meehielpen, was dit gisterenmorgen alleen De Zonzeelschool uit Terheijden en vanuit de politiek alleen fractievoorzitter Femke Selders van SAMEN Drimmelen.

Als eerste werd er na een korte uitleg een kostenoverzicht bekeken van gebouwen en voorzieningen in een stadscentrum, waarna er binnen het budget gezamenlijk middels debatteren naar een werkelijke inrichting werd gewerkt. Partijnamen als FC Drimmelen, MWP (Meer WaterPret) en Foetsie (de afkorting van Fraya, Tazio, Sem en Izzie – de overige klinkers werden toegevoegd om het uitspreekbaar te maken red.) werden bedacht alsmede waar de partij voor staat. Opmerkelijk snel werden er compromissen gesloten en de stad gebouwd compleet met aandacht voor verkeer, veiligheid, voorzieningen, recreëren, natuur, milieu en nog veel meer.

Na afloop openden de leerlingen een spervuur van vragen op Femke over wat leuk en minder leuk is aan raadslid zijn, wat het schuift, hoe je het kunt worden en nog veel meer. Na deze vragen kwam de tegenvraag wat de gasten het aller leukst vonden. Die werd opmerkelijk genoeg niet beantwoord door een leerling maar door juf Yvette en meneer Sven. Die zagen de microfoons met aan- en uitknop wel zitten en dan met name die van burgemeester Gert de Kok. Die kan namelijk als voorzitter álle microfoons uitzetten en dát…zag met name meneer Sven he-le-maal zitten.

*De foto’s bij dit artikel zijn met zorg gemaakt en gepubliceerd. Mocht er ongewenst een foto zijn gepubliceerd, maak dit dan aan ons kenbaar via info@kijkopdrimmelen.nl.

Beelden bij dit artikel